Venkovská rustikální kuchyně

Natálie Vopařilová
22. Květen 2017

Rustikální kuchyně nikdy nevyjdou z módy. Kombinují totiž prvky starodávných kuchyní a prvky současných moderních kuchyní. Pokud tedy chcete kuchyň, která bude stále stylová, zvolte právě tento styl.

 

Co když ale budeme chtít něco, co je ještě víc nevšední a originální? Studio HANÁK Zlín vneslo na přání zákazníka do této kuchyně navíc ještě venkovský nádech. A funguje to skvěle! V této kuchyni se díky tomu kombinují jak současné prvky, tak starodávné prvky ve venkovském stylu. Právě ty jsou z velké části ruční řemeslnou prací. Získáváme tak vzhled tradiční a zároveň nadčasové kuchyně. 

Světlé dřevo bylo v této kuchyni rozhodně správnou volbou. Díky němu je kuchyně opticky větší a skvěle prosvětlená.

Na první pohled zřejmý smysl pro detail tu nelze v žádném případě popřít. Krémově bílá dýha jasanu drásaného je zdobená ruční patinou. Tak je tomu na každém kusu nábytku.

 

Zakulacená dvířka jsou zajisté originální možností, jak ještě více podtrhnout celkový vzhled kuchyně.

 

Tato kombinace přidává kuchyni na útulnosti a originalitě. V neposlední ředě navozuje pocit domácí pohody. 

Domácí vinotéka je něco, co tahle kuchyně rozhodně nesmí postrádat! 

Vaší pozornosti nesmí uniknout ani roztomilé malinké šuplíky!

I zde si opět všimněte zakulacených dvířek. Oblíbeným prvkem jsou také mřížkovaná dvířka, která působí zdobně a dekorativně.  Navíc svým vzorem ladí k vinotéce.

 

Podvěsné poličky jsou skvělým způsobem, jak v kuchyni získat více úložného prostoru. A když na nich stojí  dobové nádobí nebo dekorace, to je teprve nádhera. Konkrétně v této kuchyni plní tento účel misky se slunečnicemi.

Za zmíňku stojí i zakončení police. Oblý tvar ladí k zaobleným dvířkům a nenarušuje jejich efekt.

Působivě vypadají i úchytky. Ty podporují atmosféru celého prostoru a mají jak praktický, tak dekorativní účel. A že jich tu je opravdu dost!