Váš interiér v lesku mědi - nový trend roku 2017

Janie Ledecká
15. Červen 2021

Nový rok si žádá nové trendy! Rok 2017 je rokem ušlechtilých kovů a zrcadlení. Návrhy našich interiérů podlehnou preciznosti a lesklému luxusu zlata, chladné oceli a v neposlední řadě, stále oblíbenější mědi.

 

Načervenalý kov je člověkem využíván již od starověku. V období Římské říše se měď těžila hlavně na Kypru, odtud „сyprium“ (kov Kypru), později se zkrátil na сuprum.


Dnes je měď dostihovým koněm hlavně minimalistického designu, a proto ji často můžeme vídat ve skandinávských či industriálně laděných interiérech.  Společnou řeč naváže především se dřevem, čirým sklem a betonem. A co se barevných kombinací týče, je umírněnější – miluje bílou, béžovou, starorůžovou, ale láskou na celý život je pro ni šedá – ve všech svých odstínech!

 

Pokud se obáváte praktičnosti lesklého materiálu, je pro vás volba matného, patinového povrchu mědi výhra! Nezrcadlí se tak otisky prstů a nánosy prachu.


 Zajímavé designové měděné kousky dnes již není problém pořídit. Pokud jste ovšem duše tvůrčí, výtvarné potřeby či hobby centra vám nabízí širokou škálu měděných sprejů, barev a prášků, které můžete využít a doma si přetvořit nábytek, osvětlení, dekorace v lídry bytového designu pro rok 2017.

Minimalisté budou měď milovat a ona se jim odvděčí svou jednoduchou dokonalostí, leskem dokonalých tvarů a rebelii s industrialismem.

Snad nic není tak sehraná dvojka, jako starorůžová a naše kovová princezna!

Dobře, nesmíme zapomenout na zemitou šedou, kterou je měď přitahována, jako vosy na med.

Jsou kusy nábytku, které si zamilujete a ony vás! Co říkáte na kombinaci kůže a mědi?

Něžnému interiéru se Skandinávskou duší bude teplý lesk mědi slušet.

Jsem nadčasový, jsem stylový, jsem nesmrtelný. Nebo vás snad napadá při pohledu na tenhle ikonický konferenční stolek něco jiného?

Nejste zastánci lesklých a chladných kovů? Šup pro matný měděný sprej, vašemu bílému květináči bude slušet!

V trendech osvětlení mají výrobci jasno! Vaše místnost získá nadpozemský styl. Chvilkami se tak octnete v hlubokém vesmíru.

Měděný prvek vyšperkuje minimalistickou výzdobu interiéru.

Nebojte se kovy kombinovat s čistě přírodními materiály. Protiklady se přitahují!

Bílou a starorůžovou krásně doplní měděná lampa, konferenční stolek a něžné svícny.

Nový rok DIY projektům přeje. Inspirace je všude kolem hromada! Stačí se jen nebát a zkoušet nové věci. Měděný lak a starší kus dřeva, výsledek předčí vaše očekávání.