Vana v centru pozornosti

Laura Kučerová
25. Leden 2018

Základem každé koupelny, která disponuje dostatkem místa, je bezesporu vana. Malé království, které nás po naplnění vodou, odnáší do jiných dimenzí plné slasti a odpočinku. Pro dokonalejší požitek můžeme atmosféru dotvořit vůní francouzských levandulí, osvěžujícího eukalyptu či tropické mandarinky díky esenciálním olejům.

 

Toho všeho lze dosáhnout prakticky kdekoliv, ať už je vaše vana jakýchkoliv rozměrů. Pro ty náročnější se na trhu dají sehnat takové, jenž nabízí dostatečný komfort i pro koupel v páru.

 

Když se ale zaměříme na samotný design, asi nejčastější způsob zakomponování do celkového konceptu koupelny je pomocí keramických dlaždic. Barevný motiv tak prostupuje celou místností a vytváří sjednocený dojem. Chceme-li ale naopak dát vyniknout bělostnému objektu, můžeme se inspirovat noblesními tvary. Ty navodí kýžený pocit luxusu římských lázní.

 

Jestliže váháte, zda je pro vás vhodnější vana či sprchový kout, díky jednoduché skleněné zástěně můžete dosáhnout kompromisu. Nabízí se tak nenásilné řešení, jež může být i vkusně zakomponováno.  Jednoduchost a strohost dále podtrhnou velkoformátové dlaždice, které na rozdíl od mozaiky opticky zvětší prostor.

 

Kontrastní realizace založena na barevných protikladech. Z černé podlahy vystupují bělostné doplňky v podobě závěsu, stoličky a rohožky.

Pro dodání exotického nádechu postačí změnit chladný materiál za přírodní dřevo a přidat pár suvenýrů získaných z cest.

Umělecká díla se nemusí pyšnit pouze v obýváku. Dokáží ozvláštnit každou místnost – i tu nejobyčejnější.