V duchu francouzské Provence

Natálie Vopařilová
24. Srpen 2017

VanillaWood je česká firma, zabývající se výrobou nábytku, který má působit jako vytržený z venkovských domácností dávných dob. Tento styl je vhodný nejen na vybavení interiéru, ale skvěle vypadá i v případě zahradního nábytku. Firma takový nábytek nejen prodává, ale také ho uzpůsobuje na zakázku. Truhláři mají dvaceti až čtyřicetileté zkušenosti, nehrozí tedy, že by provedení bylo nekvalitní. Každý nabízený kousek je originální, jedná se totiž o vlastní návrhy firmy. Nabízeného nábytku je opravdu hodně. Truhlářství nabízí police, boxy, truhlice, stoly a stolky - konferenční i noční, komody, skříně a skříňky, zkrátka a dobře mluvíme o nepřeberném množství jakoby venkovského nábytku. Každý kousek vypadá zastarale a omšele, jedná se však o nové kousky.

 

Nejlepšího efektu dosáhnete, pokud k nábytku dokoupíte ve specializovaných obchodech i různé doplňky. Staré budíky, ošatky, lucerny, vázy s květinami, nebo jen květináče bylinek dokáží výslednou atmosféru až několikanásobně posílit a dodat nábytku i samotnému pokoji šmrnc.

 

Jak již bylo zmíněno, nábytek se hodí nejen do interiéru, ale i do zahrady. Tam lze vytvořit například zahradní kuchyň, nebo jen venkovské posezení. Pokud byste si v interiéru přáli takový nábytek i vy, ale nemáte odvahu tak vybavit celou domácnost, není nutné se svého snu vzdát. Nezávisle na vzhledu zbytku bydlení si lze takovým nábytkem vybavit například jen kuchyň, pokojíček, nebo pracovnu. Pokud vám i tahle volba přijde příliš razantní, kupte si pouze komodu takového stylu, nebo jídelní stůl se židlemi a udělejte z takového kousku dominantu vašeho bydlení. Variací a možností kombinace s ostatním nábytkem odlišného stylu je nespočet, avšak kousek Provence si zaslouží snad každá domácnost.

 

Pokud vlastníte kosmetický obchůdek, nebo například obchůdek s bylinkami, popřípadě zeleninou, také neprohloupíte, když vsadíte na kouzlo omšelého nábytku. Člověk se zkrátka v prostorách takto zařízených cítí jako v pohádce, nábytek evokuje příjemnou atmosféru, je osobní a kouzelný.  Interiérům takto vybavených nelze popřít útulnost. Interiéry také navozují jakousi přátelskou atmosféru, působí zabydleně. Atmosféra prostorů vybavených takovým nábytkem je ostatně těžko popsatelná, jelikož v každém z nás probouzí různé pocity a vzpomínky.