Úžasná jízda v bytě se skluzavkou

Kateřina Cibulková
10. Srpen 2018

Při zařizování nového domova není nutné dodržovat žádné konvence. Naopak se jedná o možnost vytvořit si soukromou oázu, která uskuteční mnohaleté sny a tužby. Příkladem je i Kyjevský mezonetový byt se skluzavkou, který má mladé rodině poskytnout útočiště v hektickém shonu každodennosti.  


Byt se skluzavkou / Ki Design Studio / 2015 / Kyjev


 

Hra je tím správným prostředkem pro osvěžení unavené mysli a v dvoupatrovém bytě, který přetvořilo k nepoznání studio Ki Design, je pro ní dostatek místa i příležitostí. Komu by se neulevilo od starostí, když místo schodů využije k přesunu do nižšího patra možnosti svést se na skluzavce? Společně se schodištěm se stali novým propojovacím prvkem mezi oběma podlažími, který navíc velmi vhodně člení celý interiér a odděluje jednotlivé prostory. Tím je také napravena chyba tohoto původního střešního bytu, který byl před rekonstrukcí velmi špatně rozdělen a dokonce pouze minimálně využíval svého horního patra.

 

Dole se vedle sebe ocitají kuchyně se světlou jídelnou ve výklenku. Za stěnou porostlou zelení se následně otevírá velká otevřená obývací místnost, která má být nakloněna dětským hrám, a na kterou navazují dva dětské pokoje. V horní části je situována ložnice se šatnou, kanceláří a koupelnou.