Univerzální nábytek, který vypadá jako skládačka

Hedviga Nosáľová
4. Říjen 2018

Nábytek Meccano Home dokáže zapůsobit svou hravostí, jednoduchostí a dětským šarmem. A právě jednoduchost je to, co tyto precizní kousky vyjadřuje nejvíce. Nápad byl vyvinut, navržen a vyroben ve Francii, s cílem zajistit nejvyšší možnou kvalitu. Kolekce vzešla z hlavy dvou návrhářů: Vincenta Boutilliera - designéra a zakladatele významného webu o navrhování, a inženýra Christophera Piquemala. Avšak, důležitou misi zrealizování vložili až do rukou mladých a nadějných návrhářů Cécile MakowskiThomase Hourdaina.


 

 

Kolekce jednoduchého nábytku byla navržena tak, aby vyhovovala všem potřebám moderní rodiny. Důležitou součástí je flexibilita těchto kusů - v zakoupeném balení je obsaženo navíc dvacet modulů skládaček. Návrháři věnovali tedy pozornost na rozvíjení tvořivosti a návratu do bezstarostných dětských časů. Důraz byl kladen na všechny aspekty, které by mohly co nejvíce zjednodušit práci, skládání a celý vzhled nábytku, proto v balení nenaleznete žádné malé šrouby a jiné potřeby pro složení celku. V balení jsou obsaženy pouze velké matky a protože vzhled kolekce se nejvíce upíná na díry (jako ze skládačky), sestavování je velmi libovolné. 

 

Na oficiálních francouzských stránkách MACCANO Home Collection si můžete prohlédnout skvělou video animaci a představení celého produktu a jeho variabilní využití. Na uvedeném webu si můžete objednat a zakoupit vámi požadovaných dílů skládačky, anebo rovnou například seskládanou židli. Z hotových kusů máte na výběr z devíti barevných variant. Široká škála nabízí čtrnáct druhy stolů (od velkého stolu až po konferenční a TV stolek), poličky, regály,  vysoké nebo dětské stoličky, lavice, několik druhů židlí, stojan na osvětlení, dětské křídové tabule. 

 

Variabilita nábytku je nanejvýš znamenitá a vynalézavá. Například pokud jste si zařídili svůj domov malou komodou (na obrázku) a v prostoru nemáte dostatek sedacího místa pro návštěvu, tento kousek můžete využít také jako lavici. Odmontujete "nožičky", což vám zabere minimum času, dáte na sedací místo deku nebo polštáře a problém je rychle vyřešen.