Tu cafe

Natálie Vopařilová
14. Říjen 2015

Brněnská kavárna Tu cafe se nachází v obchodním centru OC Letmo, které stojí hned nedaleko hlavního nádraží města Brna. Obchodní centrum Letmo je samo o sobě opravdu zajímavá a netradiční architektura. Je svým způsobem ojedinělá a báječně se v Brně (dokonce snad v tepně významného města naší republiky) vyjímá. Kavárna kráčí ve šlépějích svého hostitele. Stejně jako se architektura Letma odlišuje od ostatních budov v Brně, díky svému jedinečnému designu se od ostatních brněnských kaváren odlišuje právě Tu cafe. 

 

Vstupní stěna je ze skla, díky tomu je tedy hned vidět, do jakého podniku vcházíte. Jedná se o jakýsi symbol upřímnosti a otevřenosti k zákazníkovi. Vstupní stěna navíc obsahuje důležité informace, jako je otevírací doba a v neposlední řadě samozřejmě po grafické stránce opravdu zdařilé logo. Totéž logo je mimo jiné i na zadní stěně kavárny, avšak v atraktivnějším podání - modře podsvícené.

 

Co však zákazníka při vstupu udeří do očí je rádoby odhalená dřevěná konstrukce. Nejedná se samozřejmě o odhalenou konstrukci Letma, ale o uměle instalovaná žebra. Ta jakoby pramení z jednoho centrálního bodu a rozptylují se po stropě celého interiéru. Centrálním bodem se rozumí vzhledně zařízený bar. Kruhový pult je dominantou prostoru a instalace tento dojem akorát umocňuje. Konstrukce nás jako hosty fascinuje, dodává celému interiéru neotřelý vzhled a navíc je díky ní kavárna rázem útulnější.

 

Celá instalace je také atraktivně nasvícena. Volba vhodného osvětlení zde hraje důležitou roli. Výrazně totiž ovlivňuje celkovou atmosféru kavárny a navíc dokáže strhnout návštěvníkovu pozornost pouze na určitá místa a objekty.

 

Zaujmou také stylové židle a stoly, které interiéru vyloženě sluší. Tvar židlí je jednak vzhledný a jednak velmi komfortní i pro delší posezení. Interiér je jako celek opravdu zdařile barevně i tvarově sladěný.

 

Designově sehraná a netradičně zajímavá kavárna je zajisté místem, které by měl navštívit snad každý návštěvník Brna. Nejen kvůli milému personálu, který dokáže během chvilky připravit vynikající kávu za příjemnou cenu, ale zejména kvůli okouzlujícímu interiéru, který se jen tak nevidí. Tak hurá na kávu do Brna!