TOP 10 dětských pokojů Záři 2014

Homepix
10. Listopad 2014

Dopřejte svým dětem kousek fantazie. Spojení pohádek, hraček, barev a mnoho dalších věcí je můžete inspirovat v jejich dalším životě. Podívejme se spolu na výběr těch nejlepších za zažít 2014.

1. Pokoj je výškově členěný na dva prostory, dole je vzhledem k věku umístěno spaní na dohled rodičů, vestavná skříň u vstupních dveří je určena na uložení oblečení, prostor pod oknem se stolkem a židličkami slouží k malování a tvoření, v budoucnu je tu místo pro pracovní stůl. Vrchní patro s měkkým kobercem a barevnými polštáři poskytuje ideální zázemí  k válení a hře s ostatními sourozenci. Vše je bezpečně zajištěno sítěmi. Zdroj: Little Design

2. Nábytek byl vyroben z lamina. Stolová deska byla postavena na nohy s nastavitelnou výškou, tak aby stůl rostl s věkem školáka. Podlaha je vinylová což znamená že je měkká, teplá a izoluje hluk. Po dohodě s klientem byla vybrána tapeta s motivem strojvůdce, doplněna výmalbou. Zdroj: Gabriela Nováková

3. Výhodou pokoje je velká výška místnosti přes tři metry, která umožnila umístit postele nad sebe. Pro pohodlnější a bezpečnější přístup k patrovým postelím byly navrženy schůdky, které zároveň tvoří police na hračky. Jednotlivé postele mají v čele hluboké police, kde si děti mohou schovávat své poklady a mazlíčky. Každé dítě má svoje území, kde se může cítit příjemně a mít tak své soukromí. Zdroj: Ing. arch. Tibor Csukás

4. Dětský pokojíček zaujme zejména svou barevností. Stěny dekoruje pěkná květovaná tapeta. Velké bílé postele jsou doplněné o různé barevné dekorace a aby nebyl veškerý nábytek bílý, tak noční stolky jsou doladěné žlutou barvou. Podlaha je dřevěná a zakrývá ji vkusný hnědý koberec.

5. Pokoj byl vytvořen pro dva sourozence o čemž svědčí i dvě barevné postele. Pokoj doplňují svou barevností i žluté kabinety, které v sobě skrývají mnoho úložného prostoru. Pracovní stolek je zakomponován do pěkné oranžové knihovny. Tmavý koberec zajímavě kontrastuje s bílou podlahou.

6. Modro - bílá tapeta dokazuje že v pokojíčku asi bývá námořník. Pěkné červené doplňky a horolezecká stěna, vytvářejí z tohoto pokoje zajímavý prostor plný dobrodružství. Postel dokonale využila velikost místnosti a pod ní se vytvořilo mnoho úložného prostoru. Pro povinnosti byl do místnosti zakomponován elegantní bílý stůl.

7. Pokoj je laděný do bílé v kombinaci s růžovou a fialovou. Barvy jsou velmi dívčí, působí harmonicky a dobře se doplňují s vybraným odstínem dřevěné podlahy, dveří a viditelných částí krovu. Část pokoje slouží jako taneční prostor. Bílá, vestavěná skříň opět kopíruje tvar krovu. Pod okny se našlo místo pro rozkládací pohovku s barevnými polštáři. Zdroj: Eva Bradáčová

8. V pokoji se nachází bílý nábytek. Postel má v sobě vysouvací úložné prostory. Stěnu zdobí zelená barva a pěkné zobrazení "zoo". Červený koberec se zelenými květy, pěkné doplňuje svou barevností a velikostí. Pod kobercem je klasická dřevěná podlaha. Bílé stoly byly doplněny o růžové židle. Prostor má po stěnách police, pro různé předměty.

9. Růžové provedení tohoto pokoje bylo vytvořeno pro princeznu. Dominantou je určitě růžový koberec, který je rozprostřen na celý obvod pokoje. Růžovou pěkně doplňuje bílý nábytek. Stěny jsou bílé a za postelí je tapeta, která pěkně zpříjemňuje prostředí.

10. Pokoj je zajímavý svou velikostí. Do bočních stěn jsou vloženy skříně s velkým úložným prostorem a také malý koutek na hraní. Dominantou pokoje je velký koberec na krásné dřevěné podlaze a určitě křeslo, které je zavěšené na stropě. Postel je bílé barvy. Žlutá barva se vzory doplňuje ostatní bílé stěny.

Čtěte také
Komentáře
Branislav Hoťka
Na obrázku číslo 3 je opravdu třípatrová postel? To je perfektní.
Anežka Adamec
Doufám, že o pár let budou mít i moje děti takové krásné pokoje.