Text materiálu jako východisko

Dita Pfeferová
29. Březen 2015

Realizace bytu pro milovníky umění, jak jej nazývá architektonického studio edit! je opět velkolepou souhrou starých prvků s prvky moderními. Byt o rozloze 150m2 v sobě harmonicky snoubí prvky různých stylů, mezi nimi i osobitý styl klientů. Odrazovým můstkem pro tuto realizaci bylo zachování některých původních prvků, kterými jsou například dveře, podlahy, obklady nebo omítky. V této souvislosti se hlavním motivem při tvorbě interiéru stala práce s různými autentickými materiály, jejich povrchy a jejich texturami.

Sjednocený prostor obývací místnosti a kuchyně působí velkolepým, vzdušným dojmem. Řešení omítek ve spojení s nábytkovými objekty pak působí autenticky.

Jídelní souprava je sestavena z různých kusů i druhů dřeva. Působí tak velice nevšedně a přívětivě zároveň.

Výrazná kresba dřeva na kuchyňské lince s neklasickým řešením horních polic i ve spojení s jednoduchými obdélníkovými dlaždičkami a vypínači v retro stylu dává prostoru strohé vzezření.

I ložnice je řešena jiným způsobem, než jaký je brán za klasický. Postel dělaná na míru pozvolna přechází v lavici a parapet. Novým truhlářským prvkem je také vestavěná šatna, jejíž přední stěna slouží jako knihovna.

Celý prostor bytu je vyplněn pozoruhodnými detaily. Ať už se jedná o řešení zásuvek, osvětlení, nástěnných hodin, nebo i podstavce pro květináč.