Tam, kde tkví kouzlo v jednoduchosti

Natálie Vopařilová
10. Srpen 2018

Chytře vymyšlený, jednoduchý, čistý a kompaktní. Zřetelné tvary, jasná kompozice, špetka barev a spousta denního světla. To je to, čím je interiér bytu v Bubenči výjimečný. Moderní bydlení nadchne svou nekomplikovaností, zábavným a vyladěným barevným konceptem v neposlední řadě taky nevšedním, avšak maximálním využitím prostoru. Jeho rekonstrukci má ve svém portfoliu zařazen Martin Kožnar.

 

Realizované prostory zahrnují obývací pokoj, jídelnu a kuchyňský kout - tyto části bydlení se nachází v jedné, opticky dělené místnosti. Součástí realizace byla také koupelna v světle zeleném provedení.

 

Hlavní místnost vyvolává v návštěvníkovi dojem z velkého prostoru, avšak skutečnost je jiná. Nijak výjimečně veliké prostory vytváří takovou iluzi na základě chytře promyšlené kompozice nábytku. Každý funkční celek je tak díky tomu nenásilně oddělen od celku dalšího, vyniká samostatně, ale i v souhře s okolním interiérem. Interiér je vybavený retro nábytkem v živých barvách. 

 

Plnohodnotný obývací pokoj je od dalších částí opticky oddělen dostačujícím množstvím místa, potažmo tenkým sloupkem, který se v tomto prostoru nachází. Dělení mimo jiné napomáhá i vysoká knihovna, která prakticky tvoří průčelí obýváku a zároveň nahrazuje TV stěnu. Obývák disponuje klidnou zelenou pohovkou, která je v příjemném kontrastu se zářivě zeleným křesílkem. Zajímavým prvkem v obýváku je také konferenční stolek s černou lesklou deskou.

 

Jídelna volně navazuje na bohatý kuchyňský kout. Stěna plná skříněk a skříní nabízí dostatek úložného prostoru. Ty jsou zhotoveny ze speciálního materiálu - probarvené MDF, která dle teploty světla mění barevnost od šedé po fialovou. Cesta k těm vysoko postaveným je však relativně netradiční. Studio se nebálo vměstnat do prostoru žebřík. Situaci v těchto prostorách oživují nápadně žluté židle. Citrónová barva vtiskla interiéru originální, hravý a nebojácný vzhled. Kuchyňský kout se pak nachází v jakémsi výklenku. Osvětlen je namodralým světlem, které umocňuje jeho přirozený moderní ráz.

 

Koupelna se nese neobvykle ve znamení světle zelené mentolové barvy. Použit byl nábytek v krémově hnědém odstínu v kombinaci se smetanově bílou barvou. Tak mentolovou harmonicky doplňuje. Koupelna působí harmonicky a svěže a to dokonce i přej její neveliké rozměry.