Sympatický malý domek na skotském venkově

Pavla Kubu
13. Listopad 2018

Oblast Isle of Skye je velmi oblíbenou rekreační oblastí ve Skotsku. A jak to už na podobných místech bývá, nemovitosti zde často za velmi vysoké ceny kupují movití investoři a to má za následek nedostatek dostupného bydlení pro místní obyvatele. Studio Rural Design Architects se spojilo s James MacQueen Builders, aby společně vytvořili řadu typových domků určených pro místní trh.


Autor: Rural Design Architects

Lokalita: Isle of Skye, Scotland


Domky mají jednoduchou formu a klasickou sedlovou střechu. Je možno volit z pěti základních půdorysů, které se liší velikostí a počtem pokojů. Kupující si může dle své preference upravit vnitřní dispozici domu a vybrat si z nabídky střešních krytin a obkladových materiálů. Všechny komponenty domu jsou navrženy tak, aby dobře zapadly do okolní krajiny a souzněly s místní architekturou, nezávisle na tom, jak jsou zkombinovány.

 

Domek, který vám představujeme, zaujme především vzdušným interiérem s převahou přírodních materiálů a zemitých barev. Kuchyně v příjemném rustikálním stylu je propojena s jídelnou, odkud se nabízí nádherný výhled do okolní krajiny. Obývací pokoj je zařízen jednoduše, ale účelně. Jeho přívětivou atmosféru během chladných a deštivých anglických dnů umocňují plameny ohně v krbových kamnech. Po dřevěných schodech se dostaneme do prvního patra, kde se nachází dvě útulné ložnice, které přímo svádí k příjemnému odpočinku po náročném dni.