Svěží bydlení v Brně

Natálie Vopařilová
3. Prosinec 2018

Malý byt? K realizaci snového bydlení nepotřebujete velké prostory! Důkazem je obytný prostor bydlení v Brně zařízený studiem Szabo interiér, jehož denní zóna i na relativně malé ploše spolehlivě pokrývá každodenní nároky moderního člověka. Kromě toho, že je plnohodnotně funkční je zároveň oblečena do slušivého kabátku, díky kterému budete mít i ten nechmurnější den rázem o něco veselejší!

 

Realizace denní zóny v Brně zahrnuje prostor obývacího pokoje, jídelny a kuchyně. Funkční celky jsou postupně naskládány za sebe, v pořadí zmíněném výše, v obdélníkovém půdorysu pokoje a volně na sebe navazují.

 

Pokoj disponuje množstvím velkých oken a designově korespondujícími prosklenými balkonovými dveřmi, díky kterým je zajištěn dostatek denního světla. Nutno podotknout, že velikost balkonu je opravdu záviděníhodná. Denní světlo se pak přirozeně rozptyluje do místnosti za pomoci bílé výmalby, která je schopná ho odrážet.

 

Okna lze zahalit svítivě žlutými roletami, které jsou díky své netypické barvě jednou z nejdůležitějších složek celého designu. Jsme-li u nepostradatelných doplňků, které interiéru propůjčují kýžený vzhled, nesmíme zapomenout na bujaře rostoucí zeleň zavěšenou ve stylovém bílém truhlíku na zádech pohovky.

 

Důležitou roli v interiéru hraje jeho barevnost. Základními barvami je tu tedy černá a bílá, jejichž kombinace je neutrální. Dále je použita jasná zelená barva v různých odstínech. Žlutá je tu zastoupena v již zmiňovaných roletách, v neposlední řadě v tónovaném osvětlení a doplňcích. Tato neotřelá kombinace barev dodává interiéru optimistickou a veselou náladu, byt působí netradičně a svěže.

 

Interiér spoléhá především na prostou geometrii a nevyžaduje složité tvarové kombinace. Naopak, díky tomu že je tvar nábytku jednoduchý, je docíleno toho, že interiér působí prostorněji a vzdušněji, což je v případě jeho rozměrů žádoucí. Zajímavým kusem nábytku jsou dozajista zelené plastové židle v jídelně. Jejich předností je nízká hmotnost a snadná údržba.

 


Tip na závěr: Židle jako ze škatulky!

 

Plastové židle ošetřete silikonovým sprejem tzv. silikonovým olejem, který lze běžně sehnat v drogériích za pár korun. Židle pak budou odpuzovat vodu a budou odolné vůči nepříznivým vnějším vlivům. K čištění plastových židlí nepoužívejte hrubé čistící prostředky na bázi písku, houbičky s hrubým povrchem, natož drátěnky! Dojde tak k mechanickému poškození plastu, kdy se v narušeném povrchu lépe drží špína. Co více, po více takových čištěních ztratí plast svou hladkost a lesk. Volte tedy raději čistící prostředky s označením UPVC Cleaner, které plastový povrch nepoškrábou a vy plast bez problémů vyčistíte jako jakýmkoliv jiným čistidlem.