Stylové betonové dřezy s inovativním a ekologickým řešením

Hedviga Nosáľová
1. Leden 2015

Nové betonové dřezy od Native Trails jsou vyrobeny z přelomového betonu a ze směsi jutových vláken zvané NativeStone ™ - táto směs je přírodní a obnovitelná. Tyto nové betonové dřezy jsou o 40% lehčí , mnohem silnější a mnohem udržitelnější než tradiční cementové dřezy. Využívají přírodní zdroje, vytvářejí méně odpadu a vyžadují méně energie na výrobu než běžné výrobky z betonu. Menší váha dřezu také usnadňuje jeho instalaci a také jeho doprava je mnohem levnější. 

 

Při vývoji NativeStone ™ navštívili Naomi Howard a president Native Trails Tim Blair řemeslníky ve Vietnamu, kde strávili celé týdny turistiky do odlehlých vesnic, poznávání měst - jak starých, tak moderních, zkoumali různé dílny a továrny. Na této zemi oceňují hlavně tradici ruční práce a hluboko zakořeněnou řemeslnickou kulturu. 

 

" Hledali jsme materiál, který se může promítnout jak do kuchyně, tak do koupelny. Potřebovali jsme řemeslnickou výrobu na míru, která bude odrážet příběh a naši fylozofii Eco-Social PositiveTM. Vše, co vytváříme musí být v souladu s naším základním přesvědčením a životaschopným podnikáním - což ve skutečnosti není moc jednoduchá věc. Poté, co jsme viděli první z prototypů NativeStone a cítili ty chladné a hladké textury, okamžitě jsme se zamilovali. A takhle to chodí - když jsme se svým produktem na stro procent spokojeni a věříme mu, budou spokojeni také naši kleinti.,, říká Tim Blair