Střízlivý, moderní španělský dům s nádechem luxusu

Romana Nováková
1. Červenec 2015

Vivienda Ciudad de las Artes je projekt, který byl dokončen v roce 2013 architektem Hernandezem Arquitectos. Nachází se ve Valencii. Byly vybrány jednoduché materiály a neutrální barevná paleta. Obývací pokoj, jídelna a kuchyň tvoří otevřený půdorys. 

 

 

Za sedací soupravou se vyskytuje jídelní prostor, který tvoří obdélníkový stůl se sérií klasických černých židlí. Černé lustry s kovovými akcenty, visící nad stolem, vytváří symetrický vzhled.  

V obývacím pokoji jsou dvě sedačky umístěné naproti sobě. Mezi nimi jsou dva identické stolky s průhledným skleněným rámem. 

Na druhé straně místnosti je otevřená kuchyň, designov velmi zajímavá. Velká část kuchyňe je bílá a to způsobuje, že kuchyň vypadá více prostorná. 

Dveře z masivního dřeva oddělují sociální oblast od privátní. Za nimi se nachází ložnice, světlý prostor s býlími stěnami a tmavou podlahou. 

Paralelní desky, které tvoří dělič stěn, jsou navrženy tak, aby vytvořily bariéru mezi kuchyní a pracovním prostorem a zároveň uchovaly vizuální spojení těchto dvou objektů.