Starodávný kamenný dům zrekonstruován do podoby moderní designové vily

Romana Nováková
10. Únor 2017

   Při takovéto rekonstrukci je nejlepší zvolit tvůrčí profesionály, kteří chápou význam těchto starých budov, které toho mohou stále ještě spoustu nabídnout. Tento projekt nevznikl pouze pro majitele, ale také jako ukázka modernizace historického domu. Renovovaný kamenný dům se nachází ve Švýcarské vesnici Scaiano

 

   Ponecháním struktury starých kamenných zdí a nahrazením stávající dřevěné podlahy betonovou, společnost Wespi de Meuron Romeo Architects, obnovila kouzlo této pohádkové kamenné stavby a přidali smyslnosti.  

Architektonické fotografie pořízené Hannesem Henzem představují nově zrekonstruovaný kamenný dům jako objemový stoh přírodních kamenů krásně modernizovaných s velkými výraznými zarámovanými okny, která zaplavila interiér dostatkem denního světla.  

V hlavní budově se nachází centrální sklep s klenbou a v dalších dvou patrech můžeme najít prostor pro vaření a další sukromé pokoje. Další součástí domu, tvořenou také z kamene, jsou místosti určené k úkrytu hrozen. K celku je připojen starý klenutý sklep, který se může pochlubit letní vekovní lodžií s lákavým ocelovým krbem. To může posloužit k vytvoření skvělých relaxačních chvil. 

Součástí kamenného domu o ploše 116 metrů čtverečních je šikmá dřevěná střecha, která vyvažuje design při zachování struktury v bezpečí. Stará klenutý sklep se stal novým vchodem. Celý objekt je zakonečen panoramatickou střesní terasou zahrnující masivní parapety dlážděné přírodním kamenem. Dům je odvážným, minimalistickým, moderním oživlým snem plným minulosti.