Soukromý byt v Mariánských Lázních

Anna Dlouha
2. Květen 2018

Přestože byl byt po kompletní rekonstrukci a odpovídal standardnímu vybavení, s výměnou majitelů se změnily i požadavky na vybavení domácího prostředí. Nový majitel si od svého království představoval trochu něco jiného. Chtěl, aby se bytové vybavení inspirovalo klidnou, nadčasovou klasikou. Do nového bytu v lázeňské zóně Mariánských Lázní bylo tedy potřeba pořídit padnoucí nábytek, vyměnit podlahy a přemalovat zdi, vše ke spokojenosti majitele.

 

Úkol, splnit majiteli, co mu na očích uvidí, převzalo architektonické studio www.gattabianca.cz. Studio v čele s interiérovou designérkou Irenou Chausovou, si dalo za cíl přeměnit interiér v harmonické prostředí pro rodinu, která se skládá ze tří generací. Plovoucí podlaha byla vyměněná za dřevěnou variantu ve tvaru zámkového kříže. Také dveře a obložky se dočkaly nového provedení. Každý dřevěný kus, včetně nábytku, byl ručně vyroben truhlářem dle předchozích nákresů.

 

Doba realizace trvala, od prvotního podání rukou mezi majitelem a zástupci studia až po finální dodání porcelánu do sekratářů, přibližně deset měsíců. 

Obývací pokoj se proměnil v klidné, přesto luxusní, místo vhodné k relaxaci či rodinným návštěvám. Nechybí kožené sedačky, prosklený stolek, lampičky, vázy, hedvábné závěsy a KRB. Krbová římsa byla vyrobena z klasického anglického kamene a nabízí dostatek prostoru pro dekoraci či případné odkládání věcí. 

K tomu, abychom se vyspali do růžová, nám  poslouží kvalitní postel. Přestože se výrobcům podařilo do lázeňského bytu vytvořit hotový skvost pro bdění i snění, dominanout těchto prostor je obrovské zrcadlo. To bylo zakomponováno do zdi - stalo se tak její součástí. Ložnice se, díky této velké skleněné ploše, stala prosvětlenou a opticky větší.