Slaďte levně pokoj stylového teenagera

Luci Bečková
13. Červen 2015

         Abyste dodali prostoru osobitý styl, není potřeba drahé zařízení. Postačí trocha kreativity, promyšlený nákupní seznam a sjednocující prvek.

   

        Podívejte se na výběr šesti stylových kolekcí. Jsou hravé a odvážné - stejně jako dospívání. Nechť se projeví síla individuality a vnese do celého interiéru jedinečnou atmosféru.

 

1. Módní mág

        Pro vytváření nových trendů je zapotřebí příjemné místo k přemýšlení. Začneme pěkně od podlahy. Koberec s vysokým vláknem je nejen funkční, ale také velice pohodlný. Barevné slazení se závěsy a osvětlením zajistí celistvost interiéru.

 

        Mixování vzorů se neuplatňuje pouze v módním odvětví. Nebojte se odvázat při výběru povlečení a potahů na polštáře. Zdi oživíte netradičním plakátem či výkresy vlastní tvorby.

 

2. Světaznalý cestovatel

        Studium v zahraničí je možné přímo z vaší ložnice! Dnešní trh interiérového designu totiž nabízí širokou nabídku doplňků s cestovatelskými motivy. Například mapa světa se může ve vašem pokoji objevit hned na několika místech. Na zdi ve formě plakátu, mapy či magnetické tabule nebo dokonce v posteli na polštáři. Orientaci ve světovém čase usnadní série jednoduchých hodin. Na suvenýry pořiďte orientální truhlici.

 

3. Knihomol na druhou

        Prostorná knihovna + pohodlné křeslo - hluk = ideální pokoj pro budoucí knihovnice. Samozřejmě nesmí chybět praktická lampička a osobité povlečení. Doplňte poznámkovým blokem a tužkou a příběh stylového pokoje může začít!

 

4. Hudební expert

        Zařiďte cool pokoj, kde hudba zní i z vybavení! Bylo by hříchem, aby na archivní "elpíčka" akorát padal prach. Použijte je jako netradiční dekoraci. Budou krásně doplňovat stále funkční kolekci, která je ukázkově uložena v policích. Nesmí chybět magnetická tabule na spontánní nápady a fikaný organizér na kabely.

 

        Již od plenek slyšíte o touze po kytaře, avšak hudební talent stále nikde? Uspokojte tento chtíč vtipným polštářem ve tvaru hudebního nástroje.

 

5. Outdoor nadšenec

        Nechte pokoj zrcadlit, na čem jeho majiteli opravdu záleží. Že se jedná o životní prostředí? Nejen obrazy, ale také polštáře či závěs se mohou pyšnit přírodními motivy. Béžový či hnědý koberec bude krásně ladit se světle zelenou malbou na zdi. Při dostatku světla si samozřejmě můžete dovolit také živé květiny.

 

6. Nový "old school"

        ...aneb Dejte klasice nový hábit. Použitím tmavších odstínů určitě neodsunete charakter pokoje do pozadí. Spojením elegantního nábytku z tmavého ořechu a doplňků v námořnické modři dosáhnete dokonalé harmonie.