Skvostné bydlení s šatnou jako z amerického filmu

Anna Dlouha
24. Červenec 2017

Pověz mi, co čteš, a já ti povím, jaký jsi. Volba knihy na člověka prozradí ledasco, vybavení bytu to dokáže zrovna tak. Přestože si to možná neuvědomujeme, volba vybavení a dekorace jde ruku v ruce s naším vkusem a smýšlením, tedy s naším JÁ. Domácnost se tak jedna dvě stává zrcadlem do našich duší (s jistou dávkou nadsázky).

 

Pojďme se podívat na karlínské bydlení zhotovené architekty ze studia defakto.cz

Karlínské bydlení nepatří mezi velikány, rozhodně má co nabídnout. Kromě tradičních místností, se totiž může pochlubit velkolepou šatnou připomínající převlékárny filmových hvězd. Šatna disponuje šuplíky, závěsným systémem, regály – o optické zvětšení prostoru se tu postaralo zrcadlo. Šatna díky němu vypadá dvakrát tak veliká. Vítězným tónem se v tomto případě stala šedivá.

 

Problém studených nohou vyřešili architekti ze studia defakto.cz chlupatým kobercem.

Přestože šatna se svými prostory stojí za obdiv, byt toho nabízí daleko více. Zajímavě řešená je tu totiž také společenská místnost. Do té se zakomponovala jídelna, kuchyň a obývací pokoj.

 

Zatímco kuchyň s jídelnou k sobě účelově patří, obývací pokoj hraje v tomto případě druhé housle. Od toho se odvíjelo dělení místnosti. Velkolepou zeď nečekejte, jemný předěl se mezi stravovací a odpočinkovou zónou vytvořil díky sklu.

Užitím skla v prostoru se odstranily " dvě mouchy jednou ranou “. Kromě toho, že sklo funguje jako estetický prvek, plní také úkony praktické. Umístěný vařiče do kuchyňského ostrůvku nevypadá jako to nejlepší řešení, obzvláště když se za ním nachází obývací pokoj. I to však architekti domysleli do posledního detailu.

 

Sklo v kuchyňské části opatřili krytem v barvě kuchyňské linky. Ten funguje jako ochranná bariéra před prskajícím olejem a bublající vodou. Funkční je i druhá strana předělu – na tu se uchytil televizor.

Byt se může pochlubit také velkolepou ložnicí, z níž vedou dvoje dveře - jedny do výše zmiňované šatny, druhé do koupelny.