Skládací nábytek - nový druh designu

Magdaléna Nečasová
12. Červen 2015

Robert van Embricqs představil svůj nový originální produkt zvaný nábytek Rising.
Jak sám Robert řekl, ve své tvorbě je odjakživa fascinován uměním, které je na první pohled složité, ale stále přirozené. Inspiraci pro své návrhy nachází v jedinečné struktuře kostí, přírody a pohybu.

Jedna otázka zůstává pro autora stále aktuální: "Do jaké míry je možné, že objekt, který vytváříte, si bude schopen sám diktovat svůj vlastní design?"

Tahle myšlenka přivedla Roberta k vytvoření minimalistického přístupu. Vytvořil design, který lze nejlépe popsat jako spolupráci mezi projektantem a jeho materiálem

Nejnovější přírůstek do Rising řady je zde. Jmenuje se Rising Shell. Tato dekorativní ovocná mísa dodává nový vzrušující rozměr vycházejícího nábytku a odhaluje další možnou úrověň těchto designových doplňků.

V plochém stavu lze vidět vzor stavebních prvků doplňku. Rising Shell se při sestavení otevírá a zvedá jako rostoucí květ. Výhodou je, že nábytek může být kdykoliv a bez problémů odložen, pokud je právě potřeba.

Použitým materiálem je bambusové dřevo, které zaručuje pevnost a výbornou trvanlivost a gumové proužky. Díky jedinečné kombinaci s gumovými pásky je zajištěna jednoduchá a praktická technologie skládání

Důležitým aspektem při procesu autorova navrhování je jeho vědomé zaměření na originální funkčnost doplňku a estetický vzhled.

Kaučuk je natežen mezi bambusovými kousky a připevněn na každý z nich. To vytváří estetický dojem, který je viditelný ze všech stran.

Působením těchto dvou odlišných materiálů vzniká kontrast, který je na pohled při otevřeném stavu velmi příjemný.