Šikovné úložné prostory

Homepix
28. Listopad 2014

Znáte to, malý byt, mnoho věcí, ale nedostatek úložného prostoru. Tento problém trápí mnoho z nás, hlavně lidí bydlících v městských panelových zástavbách. Jak se všarok říká, každý problém má své řešení a Vy možná najdete řešení, na ten svůj, právě v tomto článku. Pojďme se proto spolu podívat na několik inspirativních řešení úložných prostorů.

V prvním případě, autoři realizace tohoto dětského pokoje, vytvořili úložný prostor z prostoru pod schodištěm. Umístili do něj 2 skříně, jednu větší, druhou menší a několik šuplíků. Výhodou je jistě to, že skříně jsou zabudovány a tak osvobozují prostor od klasických, mnoho prostoru zabírajících skříní.

Zkombinovat domácí pracovnu a ložnici? Proč ne? Řekli si ve studiu 23pm a přišli s nápadem vyklápěcí postele. Přes den, máte k dispozici plnohodnotnou prostornou pracovnu, večer jen jednoduše složitě postel a z pracovny se rázem stává ložnice.

Tato knihovna není v našich článcích žádný nováček. Vzpomínali jsme ji již v minulosti a nevíme jak Vy, ale my jsme jí zcela podlehli. Nejenže je to knihovna a šikovný úložný prostor, ale i výborně splňuje funkci příčky, rozdělující dva pokoje.

Kompaktnost tohoto pokoje, určené pro práci, čtení knih a klidné posezení, nám doslova vyrazila dech. Kromě toho, že obsahuje 2 pracovní místa, obsahuje také prostor na uložení dokumentů, knih, tiskárny, žehlicího prkna a nejlepší na závěr, složené matrace pro spaní návštěv.

Na této fotografií vidíme pokoj, která v sobě spojuje domácí pracovnu, obývací pokoj, ložnici a kuchyňský koutek. Nás zaujal hlavně prostor vyhrazený pro spánek. Postel je na vyvýšené podstavci. Díky tomu bylo možné, podobně jako na první fotografií se schodištěm, do něj umístit skříňku a několik šuplíků.

V posledních dvou případech autoři zaměřili na uskladnění praček. V prvním případě se jim podařilo pod desku, kde se nachází umyvadlo, skytují dokonce 2 pračky a taktéž je zajímavě ukryt bojler. V druhém případě byla umístěna pračka do ještě kompaktnější koupelny, pod desku se zabudovaným umyvadlem.