Šedá interiéru sluší

Ondřej Bělica
11. Prosinec 2018

Zapomeňte na bílé stěny ve vaši domácnosti! Váš byt nemusí hrát přímo pestrobarevnými odstíny, postačí jen zachytit jemné tóny mezi černou a bílou. Využívejte kontrastů a nechte promlouvat jednotlivé části pokoje. Nejefektivnějším pomocníkem je v tomto případě přirozené osvětlení! To dokáže vykouzlit jemné tonální přechody, ale také vytvořit ostré hrany.


Podívejme se na několik inspirativních příkladů!

Ve vašem interiéru si nejprve ujasněte pohledovou dominantu - pozadí.  V tomto společenském prostoru se jí stává štítová stěna. Tmavší odstín celé plochy zvýrazňuje objekty rozmístěné v místnosti. Velkým střešním oknem proniká dostatek světla k tomu, abychom docílili žádaného kontrast.

Dodáte-li hlavní stěně místnosti jemný odstín šedi, světlé interiérové doplňky opticky vystoupí do popředí. Vzniká tak hravé orámování obytného prostoru, které je v tomto případě utvořeno dynamickými prvky. 

Čistota a ladnost. To je ústřední motto téhle krásné kuchyně. Všechny kulinářské potřeby jsou uloženy ve skříňkách se skrytým otvíráním. Pouze bílé plochy v elegantním rastru.

Klasické žaluzie byly nahrazeny velkým neprůsvitným závěsem, který celou místnost uzavírá a odděluje od okolního světa. Dobu spánku tak prožijete s pocitem naprostého klidu.

Dbejte na výběr interiérových svítidel. Vkusné a příjemné osvětlení je klíčem pro prožití příjemných chvil strávených ve vašem obývacím pokoji. Pološero protnuté lehkými paprsky světla umocní přátelské, případně i partnerské okamžiky.

Odstíny šedi nabízejí úžasný prostor pro umístění vlastních předmětů v různých barvách. Všechny do monochromatického prostředí výborně zapadnou.

Koupelna i toaleta je přesně typ místa, které musí zářit čistotou. Zde vidíme horizontální členění, a to tak, že spodní tmavší část přechází bočním světlým keramickým obkladem až k bílému stropu. Denní světlo je opět předpokladem do jaké míry bude místnost příjemná .