Secesní byt v moderním kabátu

Inna J. Serba
4. Únor 2016

Tento prostorný byt se nachází v jednom ze 100 let starých obytných domů v Ústí na Labem. Jeho kompletní přestavbu se čtyřčlenná rodina rozhodla předat do rukou bytových architektek Josefiny Slezákové Hynkové a Dity Héderváry ze společnosti JDHOME DESIGN. V 90. letech byt prošel rekonstrukcí, avšak ne zcela zdařilou, zmizely z něj totiž všechny původní prvky jako podlahy, dveře a další. Návrh a realizace celé přestavby trval 1 rok, v bytě se totiž nacházela spousta netušených možností, ale i problémů.

Byt skvěle představuje trend poslední doby - kombinaci starého a nového, což se stalo hlavní linií celého projektu. Na první pohled vidíme moderní, vzdušný byt, který však skvěle odkazuje na svou starou minulost. 

Barvy v celém bytě jsou voleny do světlých zemitých odstínů, působí tak na první pohled velice světle a útulně zároveň. 

Kuchyňská linka v dezénu světlého dřeva v minimalistickém provedení, avšak komfortní pro své majitele. 

Moderní pojetí v retro stylu. Světlé barvy, vzorované tapety. Skvělá inspirace pro letošní rok.

Dětské pokoje jsou zařízeny moderněji. Dominantním prvkem je jednoznačně osvětlení. Ačkoli to na první pohled nevypadá, pokoje nejsou příliš velké. 

Původně se v bytě nacházela jen jedna koupelna s odděleným WC. Pro větší komfort rodiny architektky provedly dispoziční změny a vznikly koupelny dvě. Obě mají stejný obklad a každá jinak barevně laděnou dlažbu a stěny, které k sobě pasují.

Ložnice je na první pohled elegantní a komfortní. 

V bytě byla příliš dlouhá chodba a velké množství dveří. Šikovným řešením vznikla také šatna.

Tento byt je velmi povedenou realizací dnes aktuálních trendů ve světě designu.