Šatní skříně pokaždé jinak

Zuzana Kysučanová
31. Srpen 2015

Jak zakomponovat šatní skříň do interiéru ložnice? Je tu hned 12 ukázek, které Vám zajisté pomohou při navrhování ložnice. Zjistěte jaký styl je pro Vás tím nejlepším a jaké jsou Vaše představy o místnosti, kde je spánek na prvním místě. Ale pozor, šatní skříně nemusí stát pouze v ložnicích, můžete je umístit prakticky kamkoliv, kde je pro ně vhodné místo.

 

Každá dáma by se mnou souhlasila, že mít svou vlastní šatnu, je jako malý ráj na zemi. Velký prostor určený pro veškeré oblečení, doplňky, kabelky, boty a další potřebné věci. Sní o ní skoro každá žena. Jenomže, co když dispozice interiéru nedovolují vybudování šatního prostoru? Odpovědí je, že existuje i další možnost, kterou je šatní skříň. Je o malinko skromnější, i přesto výborně sloužící.

 

Šatní skříně, určené k ukládání oblečení, mají mnoho tvarových možností, stejně tak i materiálových. Vyrábějí se od nejstarších designů až po moderní. Některé jsou naprosto jednoduché bez velkých kontrastů, jiné dominují celému pokoji. V dnešní době se meze nekladou téměř nikde. Jakou představu si člověk vysní, takovou lze již většinou realizovat. Co si vyberete?

Šatní skříň, která se schovává do kabátku interiéru. Malba ložnice se z větší poloviny shoduje s barvou dvířek skříně, zbývající bílá část tvoří kontrast a narušuje jednolitost pokoje.

Pracovna nebo toaletní stolek ve skříni? I taková možnost se nabízí. Jen místo dveří použijte lehký závěs, který provzdušní interiér a vytvoří klidnou atmosféru. Zároveň i zakryje prostor mezi skříněmi.

.

Barevné, hravé a veselé mohou být šatní skříně od našich babiček. Stačí jen promazat staré panty, nahodit nějakou živější barvu, skleněné výplně nahradit zrcadlem a originální kousek je na světě.

Pokud máte raději starodávnou eleganci a jednoduchost, jsou zde například dřevěné skříně s malovaným motivem. Vyřezávané nohy a horní část skříně podtrhují její vzhled a uchovávají tajemství a historii.

Barevná a různě velká šatní skříň působící jako skládačka. Pistáciová barva v kombinaci s tmavým dřevem a odlišně velkými skříňkami vytváří vystupující dojem. Jako by 3D efekt na druhou.

Ani skříň nemusí být pouze jednoduchá. Lze si ji vyzdobit motivem, který nemusí slušet jenom zdem. I skříně si přejí být výrazné a estetické.

Jak vybudovat pomyslnou zeď? Proč ne pomocí právě šatní skříně. Vytvoříte tak oblíbenou kombinaci 2 v 1, která rozdělí interiér a zároveň uschová vše potřebné.

Moderní a nadčasová. Co dodat více? Nádherný doplněk se současným designem, který zvýrazní každou místnost. Prosvětlená zadní výplň Vám pomůže vybrat oděv téměř okamžitě.

Zvětšení interiéru pomocí jednoho triku, kterým je zrcadlo. Čím více zrcadlových ploch, tím větší se bude prostor zdát. Navíc se krásně prosvětlí. Jen to věčné leštění…

Hra na schovávanou. Skříň je ukryta pod obdélníky a čtverci, které se jeví jako umělecké dílo od neznámého autora.

Pokud máte rádi netradičnost, koukněte po skleněné šatní skříni. Vnitřní konstrukce je ze dřeva a kovu. Moc pěknou impresi by doladilo oblečení seřazené třeba podle barev a v úhledných komíncích.

Máte rádi vzdušnost? Vynechejte obvodovou konstrukci. Oblečení nemusí být přeci jen zavřené ve skříni. Vše tak působí volným dojmem.