Různorodý a přesto sladěný byt v Praze

Natálie Vopařilová
29. Červenec 2018

Nepředvídatelný interiér v rodinném domě v Praze 6 je něco, co si získá snad každého. Všechny pokoje jsou zařízeny velmi osobitě, to tak, aby odrážely chování, vlastnosti a záliby jejich obyvatel. Přesto však zůstává celý interiér tohoto rodinného domu stále kompaktní a drží si svou stabilní linii. Seznamte se s realizací designového studia Infinity Interier!

 

Někdo chce tohle, někdo zas tamto, každý chce něco jiného, každý z nás je jiný a každý má jiné záliby. Není snad jediná domácnost, ve které by tohle neplatilo. Rozmanitost rodiny nezná hranic. Studio Infinity Interiér pojalo realizaci domu jako prostor, který bude vyhovovat každému z jeho obyvatel. Jelikož se ale stále jedná o jedno bydlení, o jeden dům pro jednu rodinu, je na místě zachovat určitou souhru všech pokojů a prvků a stále počítat s interiérem jako s jedním kompletním celkem. Zkombinovat tyto dva faktory není rozhodně lehký úkol, v podání studia Infinity Interiér je to ale úkol, který je zvládnut na výbornou.

 

Každý pokoj v tomto domě je svým způsobem jiný. To je to, co dům činí originálním. Je tu zde ale hned několik prvků, které se vyskytují v každém pokoji a tím tvoří stabilní základ celé realizace. Pravděpodobně nejdůležitějším takovým prvkem je použití dubového dřeva. Podlaha v celém domě je vytvořena z lepeného dubového dřeva. S dýhou se posléze setkáváme i na určitých typech nábytku - na vestavěných skříních, dveřích a v případě kuchyňské linky.

 

Za povšimnutí stojí rozložitost prostor a jejich dělení. Například rozsáhlé prostory zahrnující kuchyni, obývací pokoj a jídelnu zároveň si po designové stránce mohou dovolit hrát zejména na struny útulnosti, dokonce až těžkopádnosti, jelikož po stránce architektonické vytváří v podstatě volný a relativně vzdušný prostor. Tomu ještě napomáhají velká okna, která tvoří takřka celou jednu stěnu obývacího pokoje. Tyto dva protiklady se vzájemně doplňují a vytváří tak harmonický interiér, který je zakotvený, ne však udušený a tíživý.

 

Na pohled bohatým designem se tu opravdu nešetří. Takový pocit v nás evokuje mimo jednoznačných a konkrétních kusů nábytků (například sedací souprava v obývacím pokoji) také množství (ne)nápadných dekorací, které celou atmosféru maximálně umocňují. Je nutné zmínit dekoraci v podobě jelení hlavy, nebo také množství zarámovaných obrázků. Odvážných kombinací a protikladů je to nespočet a věřte nevěřte, tomuto interiéru to náramně svědčí.