Různorodé materiály v dokonalé symbióze

Luci Bečková
9. Červenec 2015

        Návrat k přírodě a nadčasovým materiálům je trend, který rok co rok neustále sílí. Nemůžete si vybrat, zda do interiéru zvolit kov, sklo nebo dřevo? Podívejte se na následující realizaci, která dokazuje, že není potřeba dělat kompromisy. S trochou šikovnosti můžete mít totiž všechny najednou!

 

        Nebojte se přiznat cihly v interiéru. Nejsou totiž pouze stavebním materiálem budoucnosti, ale také mohou být velmi úspěšným dekorativním prvkem v interiéru. Líbivý trend odhalených cihel v interiéru se nejvíce rozšířil ve 20. století. Jedná se o finančně výhodnou alternativu, která prostoru navíc dodává netradiční rustikální vzhled a v mnoha bytech dokáže vykouzlit moderní industriální styl. 

 

        Cihly je potřeba pečlivě vyčistit, případně vyspravit trochou malty. Nutné je také zabezpečení proti dalšímu vydrolování a víření cihlového prachu v místnostech. Dále je můžete například natřít na bílo nebo zaspárovat - záleží na tom, jakého výsledného efektu chcete dosáhnout. Použitím různých impregnací může být povrch cihel lesklý, matný či suchý a nebo může cihlová zeď vypadat jako mokrá.

 

 

        Náročné zákazníky, hledající skutečnou kvalitu, uspokojí masivní dřevo. Díky používání dřeva v kuchyních po dlouhá staletí, se můžete spolehnout na pokročilé technologie jeho zpracování. Ty dodávají pracovním deskám i skříňkám schopnost obstát náročné podmínky během vaření.

 

        Dřevo má také jednu unikátní vlastnost - stárnutím neztrácí na kvalitě. Naopak! V přírodním provedení bez barevného nátěru získává hodnotnou patinu, která mu dodává neopakovatelný vzhled.

 

 

        Krom dřeva se na scénu dostává i kámen. Ten dokáže interiér proměnit od základů. Působí elegantně, sofistikovaně i osobitě zároveň. Mimo jiné patří k těm nejodolnějším materiálům vůbec, tudíž je jeho využití velmi široké.

 

        Kámen je odolný vůči vodě, a proto se často využívá jako obklad do koupelen. Pokud jej budete chtít umístit na podlahu, nezapomeňte, že se jedná o chladný materiál a je tedy vhodné pod něj instalovat topení. Dále si z něj můžete pořídit např. parapety a různé části nábytku. Každý kus bude originál se svou vlastní strukturou, žilnatostí a zrnitostí. Technické materiály se v interiéru objevují čím dál častěji. A to nejen ve své původní podobě, nýbrž jako dokonalé napodobeniny. Ty jsou od originálu k nerozeznání a zpravidla si nemusíte lámat hlavu s jejich nosností.

 

        Vyhraje u vás jeden druh oblíbeného materiálu nebo dáte přednost rozmanitému, avšak harmonickému celku?