Romanticky vyhlížející pokoj oblékl atypický tmavý kabátek

Anna Dlouha
13. Červen 2018

Dětské a studentské pokoje by vždy měly splňovat základní potřeby svého obyvatele. U pokojů určených malým dětem by měl být kladen zřetel na bezpečí a na vytvoření  adekvátní herní a spánkové zóny. S přibývajícím roky je část určena hrám vytěsněna školními povinnostmi.  Ukázkou nádherné realizace studentského pokoje je práce paní  designérky Ivany Šustrové (designist.cz).


Paní designérka dostala za úkol vybavit pokoj – pracovní stolem, úložnými prostory a velkou postelí. Požadavky se zdají být tradiční, avšak jen do té doby než se nezávislý člověk podívá ne velikost pokoje, která není nikterak rozsáhlá. Skrz propracovaný návrh paní designérka umístila do místnosti vše vysněné a přidala něco navíc.

Veškerý nábytek byl zhotoven na míru.

Nejpropracovanějším kouskem nábytku v místnosti je bezpochyby postel. Titul „chytrého“ kousku si získala svým vyzdvihnutím. Do její spodní části se tak mohly umístit úložné prostory, tvořené jak šuplíčky, tak klasickou skříňkou. Protože se paní Šustrová snažila efektivně využít každý kout, byla nad postel aplikována police, která plní úlohu knihovny.

 

 

Zajímavým detailem jsou dvě mikro poličky na rohu zdi. Svým vzhledem připomínají stroužky na odtok vody. Své praktické využití však našly coby odkladiště rozečtených knih. 

Takřka romantickým kouskem nábytku je sekretář s výřezem. Zatímco spodní část tvoří uzavřené skříňky, vrchní je tvořena otevřenými policemi. Středový výřez realizovala paní architektka jako kosmetickou zónou se zrcadlem.

 

Kouzlo celého pokoje s tmavě mořeným nábytkem dokresluje sněhobílý ušák.

Myslelo se však na každičký detail - viz baňky se sukulenty