Rodinný dům, který získal nadčasový vzhled

Romana Nováková
21. Březen 2017

   Klienti požádali architektu Aleksandru Fedorovou o změnu jejich domova, protože ví, že se nebojí experimentovat. Chtěli aby byl moderní, světlý, útulný a především neobvyklý. Architektka je známa pro její vášnivost se kterou vytváří nadčasový design přizpůsobený charakteru a malé doplňky nemají na styl vliv. 

 

   Během rekonstrukce se architekti snažili o co největší prostornost. Problémem se stala kuchyň, jejíž stěny jsou podpěrné, a tak nemohly být zbourány. I tak byla zabudována do sociální oblasti. 

Architekti se rozhodli pro pocit tepla a pohodlí, pokrýt některé stěny kůží nebo semišem. Poněkud neobvyklé, ale obyvatelé byli ochotni experimentovat. 

Obývací a jídelní prostor tvoří stejný prostor. Je otevřený a elegantní. Je zde zastoupena barevná paleta teplých barev jako je hnědá a přírodní dřevo. 

V objektu odevšud sálá krásná, svěží atmosféra. Obě ložnice a koupelna jsou zdobeny mnoha živými rostlinami, které tvoří uklidňující atmosféru. 

Koupelna je elegantní a jednoduchá. Vana je podložena bílými oblásky a sprcha působí jako skleněný kryt.

Jídelní prostor je opravdu sochařským úměním. Tabulka má skleněnou desku a elegantní židle žluté barvy přináší veselou atmosféru. Nad jídelním stolem je umístěn nádherný lustr.