Renovace obývacího pokoje: fotografie Před a Potom

Hedviga Nosáľová
2. Květen 2015

 hezky popsala její setkání s majiteli starobylého domu Megan CarpenterovouDanem Gloydiem. Napsala, že žije nedaleko této stavby a její přítelkyně, architektka Abby, ji vyprávěla, že jedna rodina si koupila toto místo, které se prodávalo (pro americký trh) až moc dlouhou dobu. Před pár dny se vydala tam podívat, dozvěděla se pár zajímavých informací a rodina ji ráda ukázala staré fotografie. Majitelé domu si ho pomalu, ale jistě renovují k obrazu svému. Zatím mají hotový obývací pokoj, který Caitlin vyfotografovala. 


 

Majitelé pocházejí z předměstí, z hlučného a rychlého životního stylu, který je už moc nenaplňoval. Také kvůli své malé dvouleté dceři toužili po větším klidu. Proto si vybrali starý dům, obklopen čarovnou atmosférou staré doby. I když potřebuje mnoho náročných oprav, nebojí se, protože jim při své práci pomáhá architektka  Abby ReeseA protože jsou Megan s Danem naprosto okouzlení půvabem historie její nemovitosti, přesto do ní chtěli vznést kousek z metropolitního způsobu života. 

Předpokládaná doba vzniku stavby se datuje již do roku 1830. Ale domnívá se, že je ještě starší. Majitelé nechtěli vymazat starou historii, tak se design nese ve starém stylu s viktoriánskými prvky. Každopádně, nechtěli "uvíznout v té staré době" a proto přemýšleli nad živou barvou. Vybrali si značku  Colorhouse, společnost se zabývá vývojem tzv. eco-friendly barev na zdi. Neobsahují žádné toxiny a rozpustné chemikálie.

Jídelna vedle salonu. Megan uvedla, že i přesto, že viktoriánské doteky jsou již dávno pryč, v obývacím pokoji a jídelně pociťuje starou energii dodnes.

Vstupní hala, kde si rodina Withers (původní majitelé) zřídila provizorní obývací pokoj někdy v rané fázi 20. století. 

PŘEDTÍM

Na začátku pokoj sloužil jen jako jakési místo pro ukládání nábytku a věcí všeho druhu. Majitelé řekli, že barvy zdí byly snesitelné, ale určitě ne ideální. 

POTOM

Tmavě modrý odstín vznesl do pokoje nádech útulnosti, každopádně také zvýraznil vestavěné bílé skříně a chloubu každého obývacího pokoje - krb. 

PŘEDTÍM

I když se snažili, aby místnost byla užitečně využita, majitelé se cítili, jakoby by byli "v pasti viktoriánské vanilky, která se snažila vidět lepší dny". Uvědomili si, že právě transformace barvy změní tuto starobylou past na svěžejší místo.

"Máme rádi ten pocit, když vejdeme do místnosti a zaplaví nás tato skvělá modrá barva. Střed místnosti je určen pro různé židle a křesla z jídelny, když budeme pořád párty s lokálními muzikanty.,, dodali majitelé, Megan a Dan.

Megan i Dan pracují z domova, a proto potřebují nějaké své domácí pracoviště. Stůl je dán do úhlu, který zachytí odpolední světlo.