Rekonstrukce bytu 1+KK

Anna Dlouha
8. Leden 2017

Všechno jde, když se chce – věta, kterou každý člověk slyšel minimálně jednou. Přestože se s„všechnojde“ frází setkávají nejčastěji studenti, dá se použít i v jiných životních sférách – např. v bydlení! My se nyní podíváme na rekonstrukci bytu 1+KK, která Vás zavede do Říše divů a ukáže Vám, že i na pár metrech čtverečních lze zbudovat útulné bydlení.  


Připravit klíče, najít mezi nimi ten správný a můžeme se vydat na průzkum bytu. Po otevření vchodových dveří se ocitneme v malé chodbičce. Vestavná šatní skříň nám poslouží coby úschovna kabátů a obuvi. Ačkoliv je chodba spíše chodbičkou, svůj účel plní na 100%.  Díky úchytům na zdi navíc chodba poskytuje záruku, že do příští projížďky na kole, se o svůj bicykl nemusíte strachovat – máte ho totiž v bezpečí doma !

Chodbou se začíná linout vůně čerstvě usmažených řízků a příchozím se už sbíhají sliny.  Když si totiž odmyslíme malou vstupní chodbičku, nacházíme se vlastně v kuchyni. Kuchyň je pokračováním vestavné skříně. Kromě funkce se nic nemění a nábytek je tedy laděn do stejného odstínu hnědé.  Útulná kuchyň nabízí vše potřebné k vaření a následnému uklízení nepořádku vzniklého při přípravě jídla.

 

Vchodové dveře jsou jedinými, které se v bytě nachází. Do hlavní místnosti se dostaneme z kuchyně. Stačí se k plotně otočit zády a udělat pár kroků kupředu. Před zrakem Vám vyvstane naprosto jedinečný pohled. Bydlení, které disponuje sotva několika desítkami metrů čtverečních, dokázalo s grácií pojmou do jedné místnosti 4 pokoje - obývací pokoj, ložnici, šatnu a pokoj pro děti - a přitom zachovat pohodlí a atmosféru domova.

V místnosti se majestátně tyčí velký dřevěný kvádr. Kvádr je však dutý! Ve svých útrobách schovává pohádkovou říši pro nejmenšího obyvatele bytu – vítejte v dětském pokoji. Kromě toho, že došlo k využití vnitřních prostor, kvádr se využil i ze shora. Horní prostory nabízejí manželskou postel. Vizi romantického lože dokreslují dřevěné schůdky vedoucí ze strany od okna. Přesně na protilehlé straně se nachází šatní koutek. Bok kvádru je vybaven pojezdovými šuplíky a klasickými skříněmi na oblečení. K zhodnocení „outfitu“ poslouží zrcadlo zavěšené na zeď.

 

Posledním „pokojem“, který se v místnosti nachází je pokoj obývací. Z dřevěného kvádru se využila i poslední volná plocha – čelo kvádru – k zbudování televizní stěny.  Před televizní stěnu byla umístěna sedací souprava a konferenční stolek. Otočné křesílko, umístěné nedaleko okna, umožňuje kromě sledování televizních programů a filmů, také možnost strávit pár chvil s dobrou knihou. (Knihovna za křesílkem nabízí poměrně bohatý výběr.) 

 

Malé a útulné bydlení tedy skutečně dokáže vyrazit dech, nemyslíte