Refresh kuchyně - bez stavebních úprav a s minimem nákladů

Anna Dlouha
24. Prosinec 2017

Když se řekne slovo renovace, mnoho z nás si představí horentní sumy. Dovolte, abychom Vás vyvedli z hlubokého omylu. Neslibujeme Vám novou kuchyň zadarmo, ale s minimem nákladů toho docílíte raz dva. Okoukaná, nemoderní, oprýskaná či odřená dvířka v kuchyni se tak rázem mohou stát minulostí. GRENA dodá Vaší kuchyni zcela novou tvář, na výběr máte ze 79 dezénů.

Než začnete renovovat!

 

Ať už renovujete cokoliv, vždy byste si měli důkladně promyslet, co od renovace vlastně očekáváte a kolik do ní chcete investovat. Zbrklé rozhodnutí Vás může stát zbytečně mnoho peněz, energie i času.  Výše zmíněné platí právě tak i pro kuchyňské prostředí. Právě zde totiž vyžadujeme, aby nábytek nejen hezky vypadal, ale byl také plně funkční.

 

Samozřejmě záleží na tom, jaké úpravy chcete provést – zda kompletní renovaci, či částečnou (např. pouhá výměna otlučených dvířek, či šuplíků). Pokud se jedná o renovaci částečnou, měli byste se utvrdit v tom, že Vám zbytek kuchyňské linky vyhovuje (Umístění, úložné prostory, barva aj.). Přestože se Vám to může zdát banální, předejdete tak možné nespokojenosti, která se může projevit krátce po renovaci.

Aktuální trendy

 

Ať už se rozhodnete pro kompletní renovaci, či pouze pro tu částečnou, nepodceňujte volbu dezénu. Vsadit můžete na klasiku, Vaši oblíbenou barvu, rustiku, nebo můžete sáhnout po přírodních dezénech, patině, elegantním lesku, matu, či metalických odstínech. Na trhu je všeho dost! Pokud Vás láká mat i lesk, nebojte se kombinovat.

Ekonomické a snadno udržovatelné

 

Pokud chcete kuchyňskou linku z masivu, nemůžete očekávat, že se vejdete do úzkého rozpočtu. Dřevovláknité MDF desky však nabízí variantu, která stojí méně, a přesto vypadá dobře. Kvalitní PVC nebo PP fólie velmi věrně napodobují dřevěné dezény, akrylová fólie zase zajistí hluboký lesk, či mat. Fólie se navíc pyšní vysokou odolností proti poškození a dobře se udržují čisté.

Dvakrát měř, jednou řež!

 

Konfigurátor kuchyňských dvířek na www.nova-dvirka.cz nabízí možnost návrhu dvířek na míru. Návrh Vám může posloužit jako inspirace, či si jej můžete rovnou nechat zhotovit. Protože se dvířka vyrábí přesně dle zadaných parametrů, je důležité velmi pečlivě změřit všechny otvory, zásuvky (+ další části), které chcete vyměnit.

 

Vybírat můžete z mnoha oblíbených dřevěných dezénů, elegantních barev od odstínů bílé, přes kávové a pastelové tóny, až po minimalistickou šedou, uhlově černou nebo výraznou červenou. Kromě toho, že si vyberete barvu, zvolíte si také tvar, zda budou dvířka se skleněnkou výplní, nebo bez výplně, materiál aj. Výslednou podobu  kuchyně tak máte zcela ve svých rukou.

Montáž svépomocí

 

Při objednávání dvířek si můžete vybrat také variantu vrtného otvoru. Firma Vám je tak dodá kompletně připravené k montáži. Výměnu dvířek byste měli zvládnout svépomocí. Pokud se jedná o větší zásahy a vy si na ně netroufáte, oslovte specializovanou montážní firmu.