Ráj pro herce na pouhých 70 metrech čtverečních

Romana Nováková
13. Srpen 2018

    Pečlivý výběr materiálu, barev a textur, které Vás obklopují ve vaší domácnosti den co den, můžou změnit Váš životní styl a náladu.  Brazilskému architektovi a interiérovému designérovi Diegu Revollovi se podařiilo otočit 70 metrů čtverečních bytu na fascinující moderní místo k žití a vizuální zvětšení prostoru. Nyní je znám pod názvem Vila Leopildina podkroví. Jeho vlastníkem je herec, který touto proměnou získal více, než požadoval.  

 

   Návštěvám otevřený a elegantní domov zdobí pečlivě vybraný nábytek a vybavení. V bytě je použita takzvaná sochařská lepenka, kterou vytvořil Frank Gehry, jejímž úkolem je lámání monotonosti přímek zvlněným tvarem. 

 

    Luxusní podkroví Vila Leapoldina je vytvořeno pomocí mixu cementových stěn, stropů a podlah, jejichž existenci umocnují odstíny fialové, vínové a žluté barvy. Diego Revollo využil otevřeného půdorysu k vytvoření moderního designu, kde kuchyňský prostor zalomí kolem uzavřeného kancelářského prostoru a vytvoří tím prostor pro jídelní stůl. Ideální volbou pro tento typ půdní vestavby, jsou záclony, která poskytují soukromí stejně jako otevřený prostor. Dokonce i ložnice a otevřená koupelna jsou odděleny od ostatních obytných místností jen závěsem. Herec se tím pádem může cítit jako na moderní divadelní scéně, z čehož byl velice nadšený.