Přestavba interiéru kanceláří softwarové firmy

Olív
20. Leden 2015

Nakolik můžeme ovlivnit prostor a zařízení pro své bydlení, co se zaměstnání týká, musíme mít opravdu velké štěstí. Ať už je Vaše povolání jakékoliv, okolí, ve kterém budete svůj pracovní čas trávit má na Váš výkon nemalý vliv a to bez ohledu na to, jak moc tvůrčí Vaše povolání je. Pojďme si ukázat netradičně pojatou a designově zajímavou rekonstrukci interiéru kanceláří softwarové firmy, provedenou architektkou Andreou Jaškovou.

 

Vybavení prostoru je z části řešeno pomocí recyklovaných prvků, např. europalety doplněné matrací slouží v oddechové místnosti k malému odpočinku, jsou však i součástí kanceláří. Staré barely dostaly bílý nátěr a mohou tak plnit funkci odkládacích stolků. Již zmíněné barely korespondují s použitými stropními světly a společně tak tvoří zajímavé prvky vyzdvihující industriální ráz místnosti se zaoblenými okny.

 

Ráda bych vyzdvihla nápad použití květin, jako příjemné a nenásilné oddělení jednotlivých pracovních míst, čímž se podařilo zachovat soukromí a diskrétnost i v této variantě otevřeného pracovního prostoru. Rostliny a přiznané dřevěné trámy vnáší do kanceláře velký kus přírody.

 

Za zmínku taktéž stojí pestrost interiéru a výběr výrazných barev, kdy například žlutá s bílou pomáhají rozjasnit setkávací místnost, která je bohužel bez oken. Členitost interiéru velkou měrou přispěla k vytvoření spousty zákoutí a zaměstnanci tak mají možnost odpočinout si od společného a otevřeného pracovního prostoru nebo  mohou využít kuchyňku s jídelním stolem. Je zřejmé, že na komfort a pohodlí zaměstnanců zde byl brán velký ohled.