Přemýšlíte nad novou výmalbou ve svém bytě?

Natálie Vopařilová
3. Leden 2018

Moderní, stylový a svěží. Vlastnosti, které byt 2+kk v Praze 4 získal díky rekonstrukci studiem Life4arch, tvoří ve vzájemném spojení ideální bydlení pro každodenní život. Hravý interiér překvapí efektními variacemi i nezvyklými kousky nábytku.

 

Autorem fotografií je Radomír Lev.

Prohlídku zdařilé realizace zahájíme v kuchyňském koutu. Ten má tvar písmene U a přesto, že není příliš velký, nabízí dostatek místa pro pohodlné vaření i  pro skladování potravin - bez problémů se tak vyrovná i výrazně větším kuchyním. Toho je docíleno důmyslným maximálním využitím prostoru.

 

Díky zvolenému designu, vhodnou kombinací barev, materiálů i tvarů, nepůsobí kuchyňský kout zastavěně a těžkopádně, což by se v takto malém a úzkém prostoru dalo očekávat. Tady je to právě naopak.

 

Projasněn a opticky zvětšen je díky bílé barvě, osobitý charakter mu pak dodává dřevěná linka a netradiční zelená lesklá deska za ní, která se táhne takřka po celém obvodu kuchyně.

Co je ale v domácnosti zcela netradiční, je dozajista jídelna. Moderně vyhlížející celek je určený pro dva. Posezení nabízí na luxusních černých, designově povedených židlích, mezi nimi stojí masivní dřevěný stůl obdélníkového tvaru.

Do obývacího pokoje vede relativně úzká chodbička, která je vybavena vestavěnými skříněmi. Stěna je potištěna slovy, která vystihují společný život manželů v různých fontech.

V obýváku pak potěší množství úložného místa, pro knihy i dekorace. TV stěna disponuje soustavou obdélníkových polic. Vedlejší stěna pak nabídne další úložný prostor v podobě kompaktnějšího kusu nábytku, kdy jsou police vytvořeny roxory nataženými v dřevěném obdélníkovém základu.

 

Obývák je vybaven pohodlnou šedou sedačkou, svítivě zelenými kostkami k sezení a retro křesílkem.

Unikátním kouskem bytu je restaurované křeslo na míru od Retronautu.

Ložnice upouští od zelených prvků, které nás provázely celým bytem. Tady velí dynamická kombinace černé, bílé a žluté. Asi nejdominantnější je zeď v čele postele pojednaná originální tapetou, kterou si zvolila majitelka bytu. Právě od ní se odvíjí celý design. Odvážná volba barev ve spojení s nebojácným užíváním vzorů a motivů vytváří zábavnou a veselou atmosféru.

 

Dále zaujme kompletně černá konstrukce postele, pruhované černobílé závěsy, nebo nápadné žluté noční stolky. Pro nejmenšího člena rodiny je připravena postýlka. Projektem Life4arch je mimo jiné také mimiD. Designová činnost projektu se specializuje přímo na design pro miminka a děti a nabízí 3 sety vybavení do postýlek právě tohoto designu.