Přehlídka luxusních minimalistických svítidel

Ondřej Bělica
6. Prosinec 2018

Roll & Hill, značka luxusních svítidel představila minimalistickou kolekci na přehlídce světelného designu v New Yorku. Nová kolekce se vyznačuje podobností s unikátní estetikou holandského stylu 90.let.

 

Světelné artefakty působí jako množina seskládaných běžných elementů, které jsou však profesionálně dotažené a určené trhu s prvotřídním designem. Seskupení mladých designérů podobného zaměření vytvořila objekty, které se staly celosvětovým hitem. Jejich skulpturální tvorba většího měřítka má jistý retro nádech, který je v souladu s mírně konzervativním vkusem newyorksých zbohatlíků.

 

Sjednocující pro celou sérii lustrů je použitý kovový materiál v kombinaci se sklem. Podstatou objektů je vzájemné spojení modulových prvků, které svou repeticí utváření harmonický celek.

 

You Make It Mobile, Lindsey Adelman

 

Největší hvězdou přehlídky se stala Lindsey Adelman, která ještě před založením vlastního studia v roce 2006 pracovala pod vedením slavného David Weekse. V současné době se v New Yorku stala také uznávanou mentorkou mladých návrhářů. 

V její tvorbě můžeme lehce rozpoznat také důsledek hospářské krize, která v době jejích začátků otřásla světem. Tato událost se projevuje v použití běžných prvků které sestavuje jako své jedinečné modulové soustavy.

Castle, Jason Miller

Agnes, Lindsey Adelman

Cloud 37, Apparatus

Zelda, Bec Brittain

You Make It Chandelier, Lindsey Adelma

Castle, Jason Miller

Branching, Lindsey Adelman

Black Agnes, Lindsey Adelman

Burst, Lindsey Adelman

Triad 15, Bec Brittian