Pražský byt s rudými prvky

Natálie Vopařilová
24. Květen 2016

Nápaditý a originální interiérový design se pražskému bytu realizovaného Andreou Novotnou nezapře. Stylový 2kk v Praze 4 v sobě snoubí hravost i eleganci a stává se tak bydlením vhodným útočištěm pro obyvatele jakéhokoliv věku. Bydlení se může chlubit čistě provedeným designem v moderním stylu a neutrálních barvách oživený o prvky výrazné červené barvy, v neposlední řadě vychytralou kompozicí určenou ke každodennímu pobývání.

 

Základ designu je situován zejména do světlých barev. Dominuje především bílá, která odráží denní světlo a prosvětluje tak každý kout domácnosti. Díky tomuto faktu je interiér projasněný, vzdušný a netíživý. Bílá zároveň slouží jako báječný neutrální podklad pro další složky designu. Interiér je posléze vybaven bílým nábytkem, také nábytkem v kontrastní tmavé barvě a efektně vypadajícími nerezovými prvky. Oživen je nápadnou rudou barvou, ta si v interiéru sehrála hlavní roli.

 

Denní zóna bydlení zahrnuje jídelnu pro dva, kuchyňský kout i obývací pokoj zároveň. I přes menší dispozice, který byt nabízí, má každá část denní zóny dostatečné místo, které potřebuje. Prostor byl ponechán otevřený, bez jakéhokoliv dělení funkčních celků stěnou, nebo třeba i jen závěsy. Díky tomu nepůsobí zastavěně. Celky na sebe volně navazují, esteticky tak fungují tak spolu, ale i samostatně.

Jídelna se nachází v zadní části místnosti před okny, které jsou zahalené závěsy dlouhými až na zem. Její vybavení čítá dvě židle a stůl. Židle mají podnože z nerezu a jejich tělo je z čirého plastu s černým tónováním. Stůl má taktéž nerezovou konstrukci a jeho deska je z čirého skla.

Největší prostor místnosti zabral obývací pokoj. Jeho dominantou je stěna za televizí, která je pojednaná motivem červených květin. Televize stojí na tmavé komodě. Nebyl by to obývací pokoj bez sedačky. V tomto bytě je bílá pohovka doplněna o červené polštářky. Před sedačkou je bílý konferenční stolek a i tady situace je opět oživena červenými doplňky.

Při boční stěně místnosti pak je už samotná kuchyňská část. I přes neveliké rozměry nabízí veškerý nábytek i spotřebiče, které jsou k vytvoření dobrot potřeba. V neposlední řadě disponuje také množstvím úložného prostoru určeného ke skladování nádobí i potravin.

Koupelna je pojata v bílém provedení. Velmi působivým prvkem je linka vytvořená z červených obdélníkových obkladaček. 

 

I ložnice se drží určeného designu. Průčelí prostorné postele je pojednáno tapetou, která byla použita v obývacím pokoji.