Přáli si nadstandardní bydlení, teď mají doma soukromé lázně

Anna Dlouha
16. Říjen 2016

Malé bydlení s nadstandardními požadavky nikdy příliš nekamarádilo. Pokud však máte dobrý plán, lze uskutečnit i toto. Coby ukázka perfektně propracovaného, a následně zrealizovaného návrhu nám poslouží byt v Rokytnici. Pojďme se na něj podívat! 


Architekti ze studia defakto.cz dostali zajímavé zadání – navrhnou byt, který svým vybavením bude připomínat soukromé lázně. Požadavky zněly - vířivka a sauna. To, že se tyto záležitosti objevují v rodinných domech, či vilkách nikoho nepřekvapí, ale co v malém bytě? Není byt jako byt. Majitelé si od své nemovitosti slibovali mnohem více než jen „obyčejné“ bydlení – byt jim totiž měl sloužit jako oáza klidu, relaxu. Navíc také jako místo schůzí a oslav.

Svým tvarem byt připomíná dlouhou nudli. Ta je rozdělena do tří částí – spací, společenská, wellness. Wellness zóna je skutečnou raritou. Architekti ji vybavili vířivkou, saunou, sprchou a lehátky. Skutečný relaxační ráj, že? Saunu navíc vyšperkovali zářivkami, které mění barvu. Při vyplavování nečistot z těla si tak návštěvníci mohou užít i světelnou show.

 

Společenská místnost se od první zóny odlišuje podlahovou krytinou. Voděodolnou podlahu střídá dřevo. Barevný koncept však zůstává stejný. Světlé tóny se svého prvenství nevzdaly ani v těchto prostorách.

Při výběru vybavení zůstali architekti u minimalismu a do obývací zóny volili ryze praktické kousky.  Rozměrná sedací souprava má skýtat pohodlí všem návštěvníkům, krb dostal na starost zajišťování tepla a pocitu pohody, dva konferenční stolky zase mají nastavit svá bedra talířům s dobrotami a skleničkám s lahodným mokem.  

 

Volným pokračování společenské místnosti je jídelna. Kuchyň se včlenila do malého výklenku. Svou velikostí se sice nemůže rovnat kuchyňským gigantům, přesto ale poskytuje dostatek úložných prostor i pracovní plochy.

Poslední místností je ložnice. Ložnice se od zbytku bytu oddělila posuvným dveřním systémem a může se pyšnit atypickou kruhovou postelí.