Praha ožije na týden uměním a designem

Homepix
9. Červen 2017

Podzim je v Praze již tradičně spjat s uměním, designem a módou. Nejinak tomu bude i letos. Od 7. do 13. listopadu proběhne na několika místech české metropole druhý ročník umělecké přehlídky designu pod značkou Czech Design Week a HOMEPIX bude u toho.

 

Mezi kurátory akce jsou například zakladatelka veletrhů umění Prague Photo a Art Prague Iva Nesvadbová, majitel progresivní pražské galerie The Chemistry Gallery Petr Hájek, úspěšný designer a držitel ceny Red Dot Petr Novague nebo úspěšný investor Václav Dejčmar.

 

Příslibem opravdové kvality je i zapojení zahraničních hvězd ze světa umění a designu, o němž jednáme s našimi partnerskými design weeky z dalších evropských měst,“ uvedl k akci Lukáš Pipek, zakladatel a ředitel Czech Design Week.

Kde všude se Czech Design Week uskuteční?

 

Akce se odehraje na několika lokacích v Praze, přičemž hlavním prostorem přehlídky bude Kafkům dům. V rámci spolupořadatelství s městkou částí Praha 1 vzniknou tzv Art / Design instalace, ty budou moci návštěvníci spatřit například v lokacích Jungmannovo náměstí, Náměstí Republiky, Václavské náměstí, Staroměstské náměstí ale také v několika nákupních centrech v samém centru Prahy.

 

„Umění a design, to je sice současnost a budoucnost, ale i to, co nám zanechali naši předkové. Proto chceme pracovat také s architekturou a nabídnout návštěvníkům zážitky jak ze zcela nových míst, tak z prostor, která byla dlouhou dobu veřejnosti nepřístupná,“ doplnil Lukáš Pipek.

 

To nejlepší na téma světlo v říjnu na Saudi Design Week , v rámci partnerství odjede pět českých talentů na tuto prestižní akci, která patří ve světě k absolutní špičce. Czech Design Week začíná v stejný den jako náš partnerský Lima Design Week také zde se již představí čeští designéři, mezi naše partnery patří celkem již 20 design weeku po celém světe.

Jedním z cílů přehlídky designu je dostat umění a design do ulic

 

Organizátoři akce Czech Design Week mají také v plánu rozmístit po centru Prahy speciální prosklené design boxy, ve kterých se budou představovat vybraní čeští umělci zcela zdarma !

 

„Jde nám o to, dostat design do ulic a veřejnosti, ale také turistům a návštěvníkum Prahy, ukázat, že český design má tradici. Pirávě proto se bude moc daný designer v boxu nejen prezentovat, ale také zde bude moci prodávat své výtvory,” uvedl Lukáš Pipek. O výběru těchto designerů rozhodne porota složená z kurátorů.

Přihlášky

 

Designeři mohou podávat své přihlášky až do 15. září. Vybraní umělci získají možnost vystavovat a prodávat své umění v Kafkově domě i šanci pokračovat na týdny designu do dalších evropských metropolí více na www.czechdesignweek.cz dotazy na Info@czechdesignweek.cz

Přidejte se na Facebooku k těm, kteří chtějí být informováni o novinkách nejlepší listopadové události Czech Design Week 2016.