Pokoj pod schody nejen pro Harryho Pottera

Luci Bečková
29. Červen 2015

        Jak architekti vtěstnali do jedné dlouhé místnosti kuchyň, jídelnu, obývací kout a schodiště do patra? Stačilo přijmout tu největší komplikaci - schodiště do patra - jako příležitost. Pak už šel návrh hladce.

 

        V prostou se nachází plnohodnotná kuchyně, velká rozkládací sedací souprava i velkorysý stůl pro šest osob. A schodiště? To se změnilo v úložný prostor a místo příležitostného sezení. Místnost zůstává vzdušná a nezaplněná. 

 

        Klienti si přáli především neutrální šedobílý interiér, proto designérka kromě pár barevně výrazných dekorací pracovala hlavně s mixováním povrchů a textur. Židle z transparentního plastu prostor opticky nezaplňují a zároveň jsou zajímavým designovým prvkem. Působí elegantně, jsou ergonomicky tvarované a stohovatelné. Sehnat se dají například i s červeným nebo tmavě sedým nádechem.

 

 

        Dostatek světla v interiéru je zajištěn díky čistě bílým stěnám, které sluneční paprsky pronikající oknem odrážejí do celého interiéru. Nechybí stropní osvětlení, světlo nad digestoří a LED pásky podsvěcující schody.

 

         I přesto, že se jedná o interiér 3v1 (kuchyň, jídelna, obývák), díky vhodně zvoleným barvám a jednoduchému zařízení působí mladistvě a vzdušně.