Oživení interiéru kovaným zábradlím

Romana Nováková
24. Únor 2017

   Přestože tepané železo se již nevyrábí v komerčním měřítku, je stále široce používaným materiálem, který v poslední době začal registrovat nárůst popularity. Řada produktů dnes popisovaných jako tepané železo, jako jsou zábradlí a brány, jsou ve skutečnosti vyrobeny z měkké oceli. Důvodem proč jsou popisovány jako vyrobené z tepaného železa je historie

 

   Zábradlí se až do konce 19. století vyrábělo z tepaného železa. Pak bylo nahrazeno ocelí, která začala být populární. Za viktoriánské éry, ozdobné kované železné brány a zábradlí byly prohlášením bohatství a zároveň symbolem pohody. 

 

   Proces údržby kovaných zábradlí zahrnuje řadu aspektů. Známky poškození mohou zahrnovat přítomnost nerovného povrchu, který naznačuje korozy pod nátěrovou hmotou.

 

   Jakékoliv známky poškození by měly být řešeny správně. V zkorodované části by měly být řešeny pomocí drátěných kartáčů, dlátem nebo brusným papírem, jakmile je škoda objevena. Nikdy by se nemělo malovat přes rez. Ujistěte se, že povrch je čistý a dobře připravený. Také si dejte pozor, aby byla čerstvá barva kompatibilní s kováním a stávající barevnou vrstvou.