Okouzlující místo pro mladou tanečnici

Natálie Vopařilová
24. Červenec 2019

Jak si vlastně vysnívají bydlení mladé slečny? Realizaci interiéru pro mladou baletku má ve svých realizacích studio lulu new!man. Něžný a harmonický, klidný i hravý interiér je skvělým útočištěm, kde si mladá slečna může odpočinout od uspěchaného světa. Tvary, barvy a materiály tvoří harmonický a jednotný celek, který v lidech evokuje pocit dobré nálady, mladé nespoutanosti a touhu si hrát.

 

Interiér jako takový spoléhá na souhru několika málo barev. Správná volba má vliv na charakter celého designu. V této realizace se pracuje s šedou, bílou, růžovou a blankytně modrou. Díky využití široké škály jejich různých tónů se nemůže stát, že by byl design, ba dokonce až nudný. Naopak!


Nejčastěji se setkáváme s tóny bílé barvy. Jelikož se jedná o podkrovní byt, je v zájmu svěžího designu zachovat prostor co nejprosvětlenější. Bílá barva opticky zvětšuje a odráží světlo, které má díky tomu možnost rozptýlit se i do nejzazších koutů bytu. V kombinaci s tmavě šedou výmalbou některých stěn je byt jakýmsi způsobem stále ukotvený a má hloubku. 

 

Osvětlení je zde řešeno relativně netradičním způsobem. Mimo lamp a dekoračního lustru v ložnici slouží k osvětlení pouze ze stropu zavěšené žárovky. Zbytečně neodvádí pozornost a plnohodnotně zastoupí funkci lustru. Tento styl osvětlení se nachází takřka v celém bytě a stává se tak jednotícím celkem designu.

Prostorná ložnice disponuje velkou pohodlnou postelí, šatní skříní a nechybí ani křesílko s konferenčním stolkem. Dekorací místnosti je zejména lustr, který po rozsvícení vytváří za pomoci stínu na stropě jakousi mandalu.

Hlavní část bytu je z velké části volně průchozí, prostor je otevřený a propojený. Místnost má půdorys písmene L a zahrnuje v sobě jídelní a obývací část, pak také kuchyňský kout. 


V jídelní části se nachází designově přívětivý kulatý stůl s přidruženými židlemi - černými a bílými. Prostor je opticky zvětšen díky zrcadlu, která se nachází přímo naproti oknu. Díky tomuto faktu je také maximalizováno využití denního světla. Ve večerních hodinách je pak jídelna osvětlena již zmíněnou zavěšenou žárovkou.


Obývací část je od té jídelní oddělená zády šedé pohovky. Hranicí skromnějšího a útulného obýváku je také krémově bílý koberec.