Odvážná klasika v Brně

Natálie Vopařilová
9. Únor 2016

Umírněný klasický design je sám o sobě vyhledávaným produktem, co se interiérového designu týče. Symbolizuje jakousi moudrost a vzdělanost, je decentní a elegantní. Zároveň je symbolem sebeúcty, je jemný a také dominantní. Mnohdy však může působit nudně, ba dokonce až nenápaditě a neosobitě. A protože každý z nás má svou odvážnou a kreativní stránku, je dobré ji do svého bydlení otisknout. V tuto chvíli se však naskýtá otázka - jak?

 

Kombinace klasického designu a divokých, odvážných motivů? Studio Fandament.Architects se takové výzvy nebálo a dalo tak vzniknout jedinečnému designu, které hraje do noty jak klasikům, tak nespoutaným milovníkům pestrých barev a nebojácných kombinací. Inspirujte se interiérem domu v Brně a odvažte se také!

Obývací pokoj je v nejedné domácnosti srdcem celého bydlení. Právě v tomto případě bylo srdce domu zasazeno do rozměrné místnosti, což mu náramně svědčí. Díky tomuto faktu si může interiér dovolit nevšedně velkou knihovnu s množstvím symetricky řazených přihrádek.

 

Dominantou obývacího pokoje je samozřejmě sedačka v klasickém stylu, kam mimo jiné zavítala hra červených tónu a decentních vzorů. V neposlední řadě nesmíme zapomenout na krb, nad nímž se nachází originální nekonkrétní mozaika z jednodruhového, masivního kamene.

 

V této části obývací pokoj zcela volně navazuje na jídelní část. Volný prostor vyplňuje klasický avšak přesto hravý koberec. Zajímavý kout tvoří místo vyhrazené na polínka do krbu.

Kuchyňský kout se neobvykle vyjímá - v čelní stěně dominuje nachová fialová. Nábytek navíc disponuje funkcí, kdy dokáže neúplně odrážet obraz okolí.

V odvážných barvách pokračujeme i nadále. V realizaci převládá především a zejména křiklavě červená, kterou posléze doplňuje výrazná žlutá barva. Situaci umírňuje méně výrazná hnědá.

 

Za povšimnutí stojí zajisté poutavý motiv, který díky zvolené barevnosti evokuje africké umění. Pokrývá celou jednu stěnu a na pohled je velmi zábavný.

Moc kamene je nezměrná. Důkazem toho je variace kamenů v koupelně. Tam celou hlavní stěnu tvoří výrazný černý obklad, který až kontrastuje s kamenem kolem vany. Béžový kámen s přírodní perličkovou kresbou připomíná, že i tak nápaditá nepředvídatelná kombinace může skvěle fungovat. Koupelna jako celek působí velmi luxusně a navíc nás ještě skvěle baví.

 

Dívčí pokoj se od klasiky odpoutává výrazně více. Zde designéři vsadili na kontrastní kombinaci limetkově zelené a světle růžové barvy. Sympatický pokoj neomrzí ani za pár let až se z princezničky stane slečna, ani až se ze slečny stane žena.