Obohaťte svou zahradu holandskou elegancí

Luci Bečková
27. Srpen 2015

        Weltevree je holandská firma založená v roce 2007. Floris Schoonderbeek a Dick van Hoff - tito gentlemani by rádi přispěli k udržitelné, sociální a inspirativní komunitě tím, že poskytují obohacující produkty a služby. "S naší kolekcí se honíme za novým pojetím kvality a luxusu," zní slova návrhářů. Posouzení nechám na vás.

 

        Uvelebte se po dlouhém dni a užijte si pohled na zapadající slunce a nebo se zaposlouchejte do zvuku praskajícího ohně. Fieldchair (v překladu terénní židle) je perfektní pro tento denní rituál. Tato dřevěná židle je inspirovaná chytrou a dobře známou "zemědělskou" konstrukcí a nabízí pohodlné sezení v trávě či u kamen.

 

Uskladnění

        Fieldchair je skládací, takže ji můžete snadno přenášet. Šikovný motouz navíc umožní praktické zavěšení.

 

Údržba

        Chraňte sedadlo během zimních měsíců a udržujte jej v suchém prostředí.

 

 Doplňky

        Na detailech záleží. Nezapomeňte si proto pořídit komfortní potah z ovčí vlny a učinit tak vaše posedávání ještě příjemnějším.

 

        Přímost řešení následujících dvou výrobků se stává jejich největší kvalitou a přitažlivostí. Erik Stehmann, autor, kombinuje téměř kultovní plážovou židli, se svým klasickým a nadčasovým charakterem, s komfortem houpacího křesla. Vzniká tak tento překvapivý design.

 

        Pro čalounění Beach Chair (plážová židle) a Beach Rocker (plážové houpací křeslo) začal Weltevree spolupracovat s pravými experty v této oblasti: designérským studiem Raw Color. Volba barvy a tkaniny rafinovaně odkazuje na horizont, který pokaždé vypadá jinak v závislosti na prostředí a denní době.

  

        Základní struktura obou produktů sestává z bukového rámu a "výstelky" z organické bavlny.    K dostání jsou v zeleném, modrém a světle růžovém provedení.

         Další vychytávkou a designovým kouskem z dílny Weltevree je mobilní lavice. Jedná se vlastně jednoduše pořádný kus dubového dřeva s "vestavěným" kolem od trakaře. Překvapivá kombinace dobře známých prvků umocňuje potřebu jeho aktivního venkovního užití.

 

        Dovolím si citovat pana Rogiera Martense, samotného designéra: "Přesunutí lavice s dvěma lidmi byla vždy fuška... S touto lavičku však můžete obratně manipulovat. Pozornost přitahující kolo se stává pozvánkou pro nalezení nejpohodlnějšího místa k sezení. Pozvánkou k aktivitě, k vytvoření životní cesty přesně takové, jakou ji chcete mít... znovu a znovu."

 Údržba

        Wheelbench (v překladu lavice na kolečku) je doručována "v syrovém stavu". Dřevo můžete ošetřit olejem či impregnací pro zachování barvy. Pokud ke zmíněnému ošetření nedojde, barva se může změnit na šedou.

 

Pojmenujte svou lavičku tím pravým jménem!

        Wheelbench se perfektně přizpůsobí jak společnostem, tak soukromým osobám. Existuje zde totiž možnost vyfrézování vlastního loga či jména na opěradlo. To nabízí různé alternativy například pro maloobchodníky, kteří tak získají skutečný poutač. Co si pomyslíte o restauraci, která má na své terásce lavice s vlastním logem? Stylové, že? I zde tedy hraje prim důraz na detail. Nebo tuto příležitost využijte jako netradiční dárek. Třeba do zahrady novomanželům.

 

        Strategií firmy Weltevree je vyvíjet a dodávat udržitelné výrobky a související služby. Chtějí tak vytvářet nezapomenutelné zážitky a obohacovat životní prostředí - jak fyzicky, tak společensky. Co myslíte? Daří se jí to?