Novostavbu roubenky si zařídili ve stylu anglického venkova

Pavla Kubu
11. Květen 2018

Současné roubenky se svým vzhledem vůbec nemusí lišit od klasických roubenek ze starých dob. S těmi původními mají společné to, že za nimi stojí kus opravdového řemesla a spousta lidské práce. Dnes vám představujeme interiér jedné takové roubenky, která byla zařízena nábytkem z obchodu Anglická sezóna. Podívejte se s námi, jaká je to nádhera.

Klasická sednice je doslova plná dřeva. Zde se schází celá rodina kolem velikého stolu, který doplňuje nádherná rohová lavice. Na lavici jsou položeny koberečky z ovčí vlny, které příjemně hřejí a zútulňují prostor kolem jídelního stolu. Nábytek je proveden v bílé barvě, sedáky a deska stolu jsou v odstínu medového vosku.

V sednici nechybí ani velká kachlová kamna, která poskytují teplo a zároveň vytvářejí domácí útulnou atmosféru.

U stěn jsou umístěny  staré litinové radiátory. U nich stojí krásné křeslo v anglickém stylu s červeným proužkem. Hned vedle radiátoru se pěkně vyjímá stolička v zelené barvě.

Jídelní stůl s velkými přesahy kvůli lavici byl do kuchyně umístěn pouze provizorně, od začátku měl své plánované místo v sednici.

Nádherná rustikální kuchyně je usazena na šamotové dlažbě. Kuchyňský nábytek je proveden v bílé barvě s lehkou zelenou patinou, která vyniká pouze na probroušených hranách a hlavně uvnitř nábytku.

Kuchyně byla poskládána jak z typizovaných dílků nábytku, tak z kousků zhotovených na míru a dokonale odpovídajících potřebám majitelů. Vestavná lednice a mrazák našly svoje místo ve vysoké skříňce po pravé straně. Horní skříňky jsou otevřené a je zde na odiv vystaveno kuchyňské sklo a keramika. Šuplíkové díly mají kvalitní pojezdy a plnovýsuvy kvůli praktičnosti.

Zvolený design dlažby s bílými čtverečky působí velmi jemně a dekorativně. Zároveň vytváří dojem tradiční cihlové dlažby a krásně dotváří atmosféru venkovského stavení.

Pracovní deska v kuchyni je provedena v odstínu jasanu. Jedná se o dřevo, které je ještě tvrdší než dub, a přitom má krásně teplou barvu přecházející až do červených odstínů.

Keramický dřez pochází z Ikei, pod ním se nachází atypický dřevěný díl vyrobený na míru truhlářem.

Půvabné záclonky jemně dolaďují jednotlivé místnosti.

Do horního patra byla umístěna ložnice. Převládá zde slonovinová barva, kterou doplňují textilie ve švestkové barvě. Najdeme zde dvoupostel s úložným prostorem a noční stolky s deskou ve švestkovém odstínu. Do místnosti se vešla i nízká otevřená knihovna, kterou designérka umístila pod střešní šikminu, a pracovní stolek se židlí laděnou opět do švestkové.