Něžný a přívětivý

Dita Pfeferová
28. Srpen 2017

Slovenské designérské studio Muur založila designérka Marianna Markusková spolu s architekty Vladimírem Netíkem a Radovanem Volmutem. Společně tvoří realizace interiérů určených nejen k obývání, ale i těch k podnikání. Do realizací, ve kterých se snaží co nejvíce vyhovět přáním klienta, vkládají i svůj styl a osobitý přístup.

 

Kompletní rekonstrukce třípokojového bytu se nese v duchu asi nejkrásnějšího koutu Francie - Provance. Jemný a přívětivý styl francouzského venkova zde byl propojen s moderními materiály i trendy v bydlení. Dispozice bytu otevřela hranice jednotlivým místnostem, celý prostor tak provzdušnila a prosvětlila. Při rekonstrukci bylo využito faktu, že se byt nachází v cihlovém domě, proto byla v některých částech struktura cihly odhalena, překryta jen bílou barvou. I obnažená cihla krásně komunikuje s přívětivým vybavením bytu. Bílé lesklé plochy doplňují přírodní textury a jemné motivy, užity například na jídelních židlích.

 

Nevšedním způsobem je řešena i obývací stěna: televizní přijímač je v tomto případě upevněn na vyskládaných dřevěných polínkách, což vytváří příjemnou domáckou atmosféru. Ložnice, otevřená do obývacího pokoje, jednotný styl místností i něžné dekorativní prvky vypovídají nejen o osazenstvu bytu, matce a dceři, ale i o přívětivosti a něžnosti, jaké se vám při návštěvě dostane.