New Yorský apartmán, ve kterém žila Marylin Monroe

Zbyněk Šuba
11. Březen 2018

Apartmán se nachází na Manhattonu v části Upper East Side. Marylin Monroe se zde nastěhovala se svým manželem hned po svatbě roku 1956. A protože se opravdově milovali, žili spolu neuvěřitelných 5 let. Potom se rozvedli a odstěhovali.

Apartmán obsahuje 2 ložnice, a každá má svou vlastní koupelnu. Největší předností je asi jeho střešní terasa s výhledem na New York. Apartmán vlastnily i jiné známé osobnosti a všechny pořádaly na terase večírky. Pokud chcete zkusit žít jako hollywoodská hvězda, nyní můžete, protože apartmán je na prodej. Stojí pouhých 360 milionů korun českých.

Všechny pokoje jsou zařízeny ve starším, tradičním stylu. Dřevěné podlahy jsou většinou z dubového dřeva. Díky terase obklopující byt máte pocit, jakoby jste žili v době a okolo byla zahrada. 

Typická vysoká americká postel s tlustou a měkkou matrací. Přímo z ložnice se můžete jít ráno protáhnout na vzduch.

Z druhé ložnice můžete při usínání pozorovat oblohu nad New Yorkem. Když je po setmění zataženo, mraky jsou zbarveny do žluta z městských světel.

 Po celém apartmánu je nainstalováno podlahové topení.

Kuchyň je menší a poměrně skromná, typická pro New Yorské apartmány.

Na terase už chybí jen výřivka a možná více zeleně. Taky by jí vlastně neuškodilo, kdyby byla členitější. Takhle vypadá, že by na ní mohly parkovat auta.

Výhled na ocelový most 59th Street Bridge táhnoucí se přes East River.