Nevšední vánoční instalace v londýnském hotelu nabízí magický zážitek

Pavla Kubu
28. Listopad 2016

Jonathan Ive a Marc Newson jsou dlouholetými přáteli a bývalými kolegy, pracovali totiž spolu jako designéři pro společnost Apple. Po boku britského scénografa Michaela Howellse vytvořili ve vstupní hale londýnského hotelu Claridge úžasnou vánoční instalaci, které vtiskli vlastní osobitý styl. Přidali se tak do vskutku hvězdné společnosti - v minulých let pracovali na vánoční výzdobě hotelu například Christopher Bailey z Burberry, Dolce & Gabbana nebo John Galliano.

Když projdete otočnými dveřmi hotelu, ocitnete se rázem v magickém, zasněženém lese. Vchod je lemován čtyři metry vysokými světelnými boxy, z kterých září černobílé fotografie zasněžených stříbrných bříz. V popředí jsou umístěny i skutečné živé břízy, které stojí v hromádkách umělého sněhu. Nad nimi se majestátně tyčí zelené borovice.

V jednom rohu stojí osamoceně malý, asi metr vysoký stromek. Má symbolizovat důvěru v budoucnost a věci příští. Součástí instalace je i osvětlení, které se v průběhu dne barevně proměňuje. Tvaruje tak prostor i spoluvytváří kouzelnou sváteční atmosféru.  "Našim cílem bylo vytvořit komplexní magický zážitek, který oslavuje náš respekt k tradici a zároveň uznává naše nadšení pro budoucnost a věci, které přijdou."