Není malba, jako malba

Inna J. Serba
7. Březen 2016

Co se týče bydlení a designu, máme dnes nepřeberné množství možností, jak zrealizovat prakticky cokoli nás napadne. Čas od času doma malujeme všichni. Někdo má rád čistě bílé stěny, někdo střídá barvičky jako o závod. S nástupem tapet se naše pokoje začaly oživovat trochu více, ale pokud zrovna tapetám nefandíte a přesto byste si rádi dopřáli opravdu zajímavý a originální vzhled stěn v bytě, vyzkoušejte profesionální dekorativní malbu. A jestli toužíte po něčem ještě luxusnějším a neotřelém, jsou tu pro vás speciální povrchové úpravy. Stěny nemusí být pouze hladké.

 

V nabídce profesionálních firem, jako je například firma Staon, najdete širokou škálu služeb pro interiér i exteriér. Můžete si vybrat mezi dekorativní malbou, nástěnnou malbou, různými dekorativními technikami, freskami, dekorativní malbou obrazů nebo si můžete zadat svůj vlastní návrh realizace. Mezi dekorativní malby v interiéru patří tapetová malba, velkoplošná malba dle předlohy, ornamentální malba či fotoalba a další.

Luxusně? Vyberte si mezi dekorativními italskými technikami

 

Tyto techniky využijete v interiéru téměř všude – v obývacích pokojích, kuchyních, koupelnách, ložnicích nebo v komerčních prostorách. Nabízí velké množství efektů spočívající v imitaci obloženého kamene, pohledového betonu, mramoru a dalších.To vše vám zaručí originální a nevšední vzhled vašich stěn.

 

Pokud toužíte po luxusním povrchu stěn ve vašem interiéru, vyzkoušejte například Benátský štuk. Jedná se o starou techniku prováděnou už od 15. století, v současnosti je velmi oblíbená. Benátský štuk imituje mramor. Jeho hlavní předností je lesklý povrch, který přechází do různých barevných přechodů. Využijete jej na velkých plochách i v menších detailech a barevné škála je nepřeberná.

Máte rádi kámen? Vyzkoušejte povrch Traventino. Nabízí přírodní vzhled a díky svým dobrým vlastnostem vytváří působivé efekty v různých barevných odstínech. Od polotransparentního sametového výzoru, přes zlatavý vzhled až k velmi intenzivním přírodním odstínům či dokonce perleťovým variacím.

 

Mezi velmi oblíbené techniky dnes patří imitace pohledového betonu. K jeho vlastnostem patří odolnost vůči mrazu, dobrá přilnavost a odolnost vůči trvalé vlhkosti. Výhodou je, že jej lze během realizace pigmentovat. Je vhodný jak pro stěny, tak i stropy.

Je to tapeta, není to tapeta?

 

Tapety se často vyznačují vzorovými náměty. Stejné vzory lze ale i namalovat a výsledek malby bude vždy cennější. Malba působí vždy přirozeně a dodává prostoru umělecký rozměr.

 

Tapetová malba se provádí pomocí různých šablon. Profesionální firmy si šablony dokáží graficky připravit a vyrobit.

Speciální povrch

 

Už jste slyšeli o magnetickém nátěru? Jedná se o černý magnetický nátěr, na který je pak možné připevnit magnety stejně jako na magnetickou tabuli. Nátěr se aplikuje přímo na stěnu a je černé barvy. Takovou stěnu jistě ocení děti ve svém pokoji, ale uplatní se například v pracovnách, předsíních či kuchyních.

 

Popisovatelná zeď, jak již název napovídá, je speciální nátěr, na který lze kreslit a psát fixem. Fix je možné poté setřít speciálním hadříkem. S tímto nátěrem máte širší barevné možnosti. Na výběr máte mezi bílým a průhledným nátěrem, tudíž jej lze natřít na jakýkoli barevný podklad podle vašeho přání.