Nechme se unášet na vlnách bohémství

Tereza Hrdličková
24. Červen 2016

Hledáte autentické zážitky? Toužíte po pohodě a volnosti? Na tomto čarovném místě se rozhodně nebudete cítit jako obyčejný turista. Vytvoříte si spíše sbírku vzpomínek a pokladů skutečného cestovatele. Nejen sluneční paprsky Vás zde budou hřát po více jak 300 dní v roce. Bude to především tamější dechberoucí krása nového butikového hotelu CASA COOK. Toto rajské místo, které nám nabízí skutečný klid a harmonii, najdeme na řeckém ostrově Rhodos jen několik pár kroků od šumivého Egejského moře. Pojďme nyní objevit tajemství moderní řecké architektury, která spojuje tradici s hřejivým nomádským stylem

 

  • Architekt: Vana Pernari
  • Interiérový design: Annabell Kutucu a Michael Schickinger
  • Projekt a realizace: Casa Cook Rhodes, 2016
  • Fotografie: Georg Roske

Rustikální, elegantní atmosféra na nás dýchá již na hotelové recepci. Nejvýraznějším prvkem je zde nainstalovaná "magická džungle". Umělecké dílo na zdi tvoří kachličky s motivy, které jsou čerpány z fauny i flóry okolního prostředí. Krásně odráží pulzující "boho" charakter. Tuto kreativní kulisu najdeme na více místech. Autorkou je ruská ilustrátorka Karina Eibatova. 

Interiér je inspirován cestami kolem světa. Příjemné atmosféry se dosáhlo hlavně vhodně zvolenými materiály jako dřevo, ratan a hrubá bavlna v přírodních odstínech. Výrazným dekorativním prvkem jsou i kamenné zdi a betonové předměty. 

Celý komplex je zasazený na hornatých svazích Kolymbia. Okamžitě nás upoutá čistě bílá minimalistická architektura s kladeným důrazem na poskytnutí volného prostoru. Velké množství pergol nabízí jak ochranu před sluncem, zpříjemňuje samotné venkovní posezení, tak i vytváří plynulý přechod mezi jednotlivými zónami.

Duch tohoto místa je inspirován neuspořádaným životním postojem volnomyšlenkáře, který vidí svobodu právě v tom, že poruší veškeré konvence při kombinaci různých materiálů.

Luxusní suity mají přímý vstup do soukromého bazénu. Kámen, který nádherně ladí s okolím, je často používán i v exteriéru ve znamení kontinuity. 

I vy si můžete zařídit ložnici v "boho" stylu. Pokud nechcete touto cestou směřovat celý interiér vašeho domova, zařiďte si třeba jen svůj malý bohémský koutek. Měkké polštáře, různé textilie a struktury jsou základ.