Nebojte se zjistit, jaký je váš styl!

Laura Kučerová
2. Červenec 2015

Architekti a návrháři z Free Architects dali vzniknout neobyčejnému projektu „Najděte svůj styl“. Protože to, kým jsme, jak se oblékáme, se bezesporu odráží i v našich požadavcích na bydlení - místo, ve kterém trávíme většinu svého volného času. Je důležité, abychom se doma cítili dobře a v naprostém souznění. Proto je výsledná atmosféra interiérového designu tak důležitá.

 

Na stránce http://findyourstyle.cz/ si můžete vybrat z několika velice jednoduchých a rychlých testů. Vybíráte pouze obrázky, které se Vám líbí, a výsledek se dozvíte hned vzápětí. I když je potřeba na závěr zadat váš email, cílem Free Architects není vás spamovat otravnými zprávami. „Chceme Vás bavit, edukovat, komunikovat a pomáhat v oblasti architektury, interiéru a stylu. K tomu uvítáme Vaši zpětnou vazbu. Byl výsledek relevantní? Nechybělo mi tam něco? Nebylo těch otázek málo? Váš email bude sloužit pouze ke komunikaci mezi námi a Vámi. Nikdo další nám kvíz nepomáhal vyvíjet a proto se nikdo další k vašemu kontaktu nedostane.“Free Architects

 

Pokud by Vás jejich projekt případně zaujal a chtěli byste se dozvědět více, můžete nakouknout i na jejich blog, kde jsou detailněji rozepsány jednotlivé styly i s inspiračními obrázky.

 

 


Bližší informace dále poskytla Michaela Szilágyiová ve stručném rozhovoru pro Homepix magazín.

 

Laura Kučerová: Představila byste prosím našim čtenářům projekt „find your style“? Co vás vlastně vedlo k myšlence určit preferovaný styl dané osoby?

Michaela Szilágyiová: Baví nás dělat interiéry v různých stylech a tak jsme se rozhodli o jednotlivých stylech napsat pár řádek na náš blog. Postupně z toho vznikl nápad „zjisti jaký je tvůj styl“ a tak jsme postupně vytvářeli jednotlivé kvízy.

 

LK: Má tedy tento projekt i nějaké další využití ve vztahu s vašimi potenciálními klienty?

MS: Ano, kvíz nám přináší i nové klienty.  Říkají nám, že jim to pomohlo se rozhodnout, co vlastně od architekta chtějí.

 

LK: Na vašich internetových stránkách jsem se dočetla, že je vaším cílem kontaktovat dotázané osoby a posílat jim informace o dodavatelích stylových produktů a nakonec i slevy u těchto partnerů. Kdy bude tato funkce dostupná?

MS: Tato část bude spojena s VIP programem, kterou spouštíme v průběhu letošního léta.

 

LK: Budete kvíz ještě rozšiřovat i o další styly? Které?

MS: Samozřejmě, chystáme testy dále rozšiřovat. Těšit se můžete např. na test ikonických stylů.

 

LK: Všechny styly, ať už základní, rustikální nebo moderní, rozdělujete do dalších šesti „podstylů“. Podle čeho se dají odlišit?

MS: Každý ze stylů má své charakteristické rysy. Do rustikálních stylů patří třeba English Cottage, styl La Provence, Belgický styl, Vintage styl a další. Styly se v dané kategorii od sebe liší, ale mají podobné prvky.

  

LK: Mockrát vám děkuji za interview a přeji mnoho inspirace a úspěchů při vaší práci.


 

Následujících pár fotografií je pouze dokladem toho, jaké nepřeberné množství stylů lze vytyčit.