Nebeské rozšíření domu v Sydney

Kristián Baláž
31. Březen 2015

Australské studio MCK Architects bylo požádáno, aby transformovalo skromný bungalov do snového domu, kde by zahrada přírozeně proudila dovnitř. Výsledkem je velkolepé lámání našeho mentálního vnímání, aby tento dům byl rozšířen a interiér mohl být přímo pod australskym sluncem. 

Ocenění architekti se sídlem v Australském Sydney, představují domov, který doslova nutí majitele k socializaci a radosti v interiéru i venkovním prostoru. Architekti pracovali v úzkém uskupení, aby vytvořili domov na bázi vodorovného designu, a vytvoření domácího prostředí s velkolepým panoramatickým výhledem na zahradu a okolí domova. 

'' Při první návštěvě webu jsme se setkali s mírným bungalem posazeném na kopci s krásným výhledem, shlížející se na Vauduse House. Klienti byli stejně skromní jako jejich obydlí. Potřebovali více prostoru pro svou rodinu a lepší připojení na zahradu, sluneční světlo a vzduch. '' - majitelé dostali více, než bylo v jejich očekávání - MCK Architects.

Byly zde použity stejné prvky, jako tomu bylo při rekonstrukci nazvané Flipped House. V prvním patře se ukrývá nádherné a velmi užitečné propojení mezi interiérem a exteriérem, a obytné prostory byly přesunuty do vyšší úrovně budovy. Použity byly také stromy, které byly složeny po obvodu plánu. 

Zahrada byla velmi důležitá a to se stalo podstatou návrhu. Velká skála, která seděla v kopci na zadní části domu se stala ústředním a klíčovým přirodním bodem v nové architektonické kompozici. 

MCK Architects se ukázalo, se základní filozofií relativní skromnosti. - ''Nová forma domova je překážka, v udržení stávajícího vybavení, již se těšící na sousedy.''